Els hotels de Castelló arriben a un 80% d’ocupació a Setmana Santa

1235

El turisme de la província de Castelló preveu una Setmana Santa amb ocupacions hoteleres, en data de hui, del 80% en els establiments de costa oberts durant estes dates i del 75% en els de l’interior. Així ho confirma l’enquesta telefònica realitzada pels tècnics del Patronat Provincial de Turisme de la Diputació i que ve a consolidar el bon comportament turístic que està registrant la província ja durant estos primers mesos de l’any.

El vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez, ha assegurat que "estamos davant de bones previsions, la província tornarà a omplir-se de visitants estos dies, ja a partir d’este cap de setmana amb l’arribada dels turistes madrilenys i catalans que visiten la nostra província i per tant ja a partir de hui i demà es notarà un augment de l’activitat en pràcticament tots els pueblos".

No obstant el vicepresident ha indicat que “les reserves s’estan produint molt lentament en alguns casos sobretot a què els visitants estan molt pendents del comportament meteorològic dels pròxims dies. A pesar d’això, es preveu millorar els percentatges previstos a hores d’ara i en algunes zones tant d’interior com de costa, inclosa la capital de la província, s’arribarà pràcticament al 100% d’ocupació”.

En eixe sentit, cal destacar l’excel·lent previsió dels hotels de la ciutat de Castelló que fregaran el 100% d’ocupació degut principalment al torneig Primer Toc de futbol base que també impulsa la Diputació de Castelló com a part de Castelló Escenari Esportiu.

Impuls al turisme de proximitat

En eixe sentit, l’especial insistència que la Diputació està fent des de fa mesos en la promoció del turisme intern entre els propis castellonencs i del turisme de proximitat en les províncies més pròximes ajuda a millorar la previsió en l’arribada de viatgers en els distints tipus d’establiments turístics. Així, a la participació en fòrums turístics com Sevatur de Sant Sebastià o Navartur de Navarra, se sumen altres com la B-Travel de Barcelona i Expovacaciones de Bilbao, Aratur de Saragossa i Unibike de Madrid en els que la Diputació promociona la marca turística de Castelló durant esta primera mitat de l’exercici.

És per això que Martínez ha recordat que “no deixem passar ni una de les oportunitats per a ajudar al sector turístic a què vinguen més turistes a la província durant tot l’any. Escoltem les seues necessitats i adaptem el nostre calendari promocional al que ens demanen per a, junts, confirmar esta gradual millora del comportament turístic provincial durant tot l’any i anar trencant l’estacionalitat que tradicionalment ha caracteritzat l’activitat turística de la provincia”.

Cal assenyalar que el perfil del visitant dels municipis de Castelló en Setmana Santa es correspon amb un turisme majoritàriament familiar. En el cas de les zones de costa predomina la procedència de la Comunitat de Madrid, mentres que en el cas de turisme d’interior la procedència majoritària continua sent de la Comunitat Valenciana i Catalunya.

Inversió de rècord per a un 2018 encara més turístic

La Diputació de Castelló està treballant per donar una espenta decisiva al turisme provincial durant este 2018 al dedicar-li un pressupost rècord de 5.384.600 euros al turisme. Amb això, el Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor generador d’oportunitats econòmiques i de desenrotllament en els municipis de la província. Tant és així que des de 2012 a 2018 ha incrementat el seu pressupost en un 141%.

Compartir