Els corredors de trail se preparen per el Penyagolosa Trails del 12 de maig

1791

Els millors corredors de trail exporten ja els millors valors de Castelló com a escenari esportiu a l’entrenar ja en la província el recorregut del pròxim mundial que acollirà Castelló el 12 de maig com a part de la més internacional edició de la Penyagolosa Trails. La corredora brasilera Fernanda Maciel i la selecció de trail de Portugal són els últims a unir-se este cap de setmana a una llarga llista de corredors “top” que han recorregut ja les muntanyes de Castelló amb tal de preparar el pròxim mundial, l’esdeveniment esportiu internacional més important que acollirà la província este 2018. Entre ells, es troben representants de França, Itàlia, Gran Bretanya, Suïssa i Suècia.

Així ho ha explicat el diputat d’Esports, Luis Martínez, el qual ha assegurat que “amb aquesta ambiciosa iniciativa estem propiciant, de la mà del Club Marató i Mitja, que les muntanyes de Castelló s’estiguen donant a conéixer en tot el món com el millor escenari esportiu. El Campionat del Món de Trail està atraient als millors corredors del món a disfrutar ja del millor territori en què practicar esport, i ho estan comptant als milers de seguidors que tenen en tots els països, amb els beneficis que això suposa per a la nostra marca territori”.

Alguns dels favorits que han vingut a reconéixer el recorregut són: el bicampió del món, Luis Alberto Hernando (en la foto) , el francés Sylvain Court (3a en 2016) i el seu compatriota Lucie Jamsin (7a el passat any) , Atorrolla García (subcampiona en 2016) ,la holandesa Ragna Debats (tercera i quarta en els dos últims mundials) , els britànics Tom Owens, Tom Evans i Beth Pascall (8a en 2016) , el suís Diego Cases pairals (6t en 2016) , els italians Stefano Fantuz, Riccardo Borgialli i Marco Zanchi o els suecs Andre Jonsson, Elov Olsson, Kristin Berglund i Fanny Borgström. Molts d’ells han mostrat en xarxes socials la seua sorpresa amb el que s’han trobat i han explicat que serà una prova “molt dura”, “completa”, “amb moltes pujades i baixades”, amb zones “técniques”, amb “una primera part trencacames i una segona de gran duresa” o que “será una carrera épica”.

“I és que a penes resten unes setmanes per a esta gran cita esportiva i les seleccions preparen la prova, amb el benefici directe que això suposa per als pobles de la província, però sobretot amb la important repercussió que genera per al valor de marca del destí provincial. Cal recordar que seran més de 40 seleccions les que estaran en el Campionat del Món de Penyagolosa Trails HG, amb la participació de quasi 400 corredors de l’elit d’este esport de muntanya”.

Un destí que està sorprenent als corredors

I és que l’atractiu natural de Castelló està sent el valor més destacat entre els comentaris dels corredors, que ja han compartit nombroses fotografies i vídeos del recorregut. Algunes declaracions que s’han pogut llegir públicament són que “el interior és molt muntanyós i val la pena coneixer-lo”, “la segona part de la carrera és meravellosa, amb paisatges mágicos”, “Penyagolosa, què espectáculo” o “increíble recorregut”. Molts s’han centrat també en l’experiència personal, destacant que han passat uns dies meravellosos a Castelló.

Tal com hi ha assenyalat el diputat, “sensn dubte, la bellesa de l’interior de Castelló està sorprenent als corredors, que es porten per a casa moltes dades tècniques per a quan tornen a disputar el campionat, però també una gran experiència personal, havent disfrutat de l’encant d’esta zona”.

Més benefici per a la província amb el Mundial

La Diputació de Castelló preveu que la carrera del Campionat del Món de Trail (Trail World Championships) eleve l’impacte directe de Penyagolosa Trails 2018 a la xifra rècord de 1,2 milions d’euros en el turisme de l’interior de la província com a màxim exponent del seu programa “Castellón Escenari Deportivo”.

Uns beneficis que, tal com ja s’està comprovant, traspassen l’impacte directe de la prova, perquè eixa estimació es referix a l’impacte directe que la carrera del mundial tindrà en la província, quelcom al que caldrà sumar l’impacte indirecte i de repercussió d’imatge i reputació de destí que genere esta competició esportiva que posiciona a Castelló en l’elit internacional dels escenaris esportius de muntanya.

Imatge | Andrés Nuñez

Compartir