Els caminis rurals i les principals avingudes d’Alacant comencen a asfaltar-se

1129

L’Ajuntament d’Alacant ha començat aquesta setmana l’execució dels treballs d’asfaltat de l’Avinguda de la Vila Joiosa, concretament les del carril interior sentit platges a l’altura de la Pedrera.

L’actuació contempla el fresat de ferm deteriorat i l’estés d’una nova capa de ferma, amb la seua corresponent senyalització horitzontal a força de pintura.

Els treballs es realitzaran en horari nocturn per a alterar el mínim possible el trànsit en una de les artèries principals de la ciutat, especialment a l’estiu, en suportar una gran quantitat de desplaçaments des del centre de la ciutat d’Alacant a la zona del Cap Hortes i Platja de Sant Joan.

Les obres formen part de l’ambiciós pla d’adequació i manteniment posat en marxa pel govern del Partit Popular, liderat per Luis Barcala, a través de la Regidoria d’Infraestructures i Manteniment, a càrrec d’Israel Cortés.

Amb aquestes actuacions es va completant la segona fase d’asfaltat de la ciutat programada, i que juntament amb el pla de bacheo que contínua, pretén solucionar les vies en mal estat després de diversos anys de descuit en el seu manteniment sota el manat del govern del tripartit, i que contempla la reparació de més de tres-cents carrers en avingudes d’Alacant amb una inversió anual de més de mig milió d’euros.

La setmana passada van concloure els treballs d’asfaltat de Rotonda Avinguda Mèxic / A-31, situada a l’entrada del barri de Sant Gabriel i l’Autovia. Mitjançant aquestes obres s’ha reposat el ferm en la zona, mancant la renovació de la pintura, que també serà duta a terme durant aquesta setmana en horari nocturn.

A continuació es desenvoluparan els treballs d’asfaltat al carrer Guitierrez Mellado i al carrer del Marc i Glorieta de l’Avinguda de l’Antiga pesseta en el polígon Industrial de les Talaies.

En aquest sentit el regidor d’infraestructures va destacar que amb aquest Pla d’asfaltat i bacheo complim un doble objectiu “garantim una major seguretat als carrers i avingudes d’Alacant, així com millorem la imatge de la nostra ciutat”.

Asfaltat de camins de terra en partides rurals

Durant aquest mes de juliol es procedirà també a l’execució del Projecte d’Adequació de Canvis en Partides Rurals de la Ciutat, consistent en l’extensió de ferma de rodadura d’asfalt en camins de terra, així com actuacions de bacheo i capa de rodadura en els ja existents.

El pressupost ascendeix a una quantitat de 200.000 euros, amb un termini d’execució de dos mesos per a un total de 2.865 metres de longitud de camins.

Aquestes són les partides contemplades:

PARTIDA EL MONTNEGRE (1.660 m de longitud d’actuació):
– El Portell de la Moleta: Camí del Portell (carrer Cala del Mojon – CV-819).
– Bonalba: Camí Mutxamel – Bussot (carrer Montnegre – CV-773).

PARTIDA LA CANYADA DEL FENOLLAR (190 m de longitud d’actuació):
– Ermita Sant Jaume: Carrer Casia (carrer Bambu – Carrer Fatsia).

PARTIDA EL MORALET (415 m de longitud d’actuació):
– Valle Espí: Carrer Embero.
– Ventorrillo: Av. Dels Pescats – Rambla Rambuchar.

PARTIDA VILLAFRANQUEZA (320 m de longitud d’actuació):
– El Palamó : Carrer Luis Alberola Ferrandiz (carrer Rafael Rodriguez Albert-Ronda villafranqueza).
– El Palamó: Carrer Esportista José Vicente Arques.

PARTIDA LA VALLONGA (280 m de longitud d’actuació):
– El geperut: Camí Tròpic (carrer Casillas a carrer el Geperut).

Compartir