Els Bombers de Castelló reben a quatre estudiants en pràctiques dels cicles d’Emergència i Protecció Civil

1087

El Servei Municipal de Bombers de l’Ajuntament de Castelló s’ha situat a l’avantguarda de la col·laboració i impuls dels cicles formatius d’Emergència i Protecció Civil, que s’imparteixen en l’IES Jérica-Viver i Cheste. El parc castellonenc ha participat en un projecte innovador de pràctiques que ha permès a quatre estudiants de la primera promoció d’un cicle formatiu amb gran demanda “integrar-se en el Servei Municipal de Bombers i desenvolupar pràcticament el 100% de les competències que posseeix la professió de bomber”, com l’extinció d’incendis tant forestals com a urbans, rescat aquàtic, vertical, etcètera.

A part de les tasques quotidianes dels torns de guàrdia, com la revisió de vehicles, material i altres tasques pròpies de les rutines de treball dels bombers, els estudiants en pràctiques han pogut acompanyar a les dotacions en les eixides d’emergència guiats pel tutor-instructor assignat, qui els indicava els procediments d’actuació de cada intervenció.
“El format que s’ha aplicat en el Parc Municipal de Bombers de Castelló es perfila com a model de referència per als pròxims cursos, per aconseguir acostar a l’alumnat a la realitat de la professió de bomber i construir una base inèdita de formació en un context real de treball”, ha subratllat l’edil Antonio Lorenzo.

Aquesta titulació professional és de molt recent implantació i els centres educatius que la imparteixen requereixen infraestructures i mitjans per a garantir les pràctiques que l’alumnat precisa per als seus estudis. Per aquest motiu, l’Ajuntament de Castelló ha signat un conveni de col·laboració amb els centres docents de Jérica-Viver i Cheste per a facilitar aquesta formació.

Els estudiants, durant tot el període en el qual han participat en aquestes pràctiques, han vestit amb un jupetí identificatius d’estudiants en pràctiques i també han pogut conèixer a pràcticament la totalitat de la plantilla de bombers de la ciutat de Castelló i interactuar amb ells i millorar així la seua formació professional.

Lorenzo ha destacat que “es tracta d’un projecte innovador de formació en pràctiques d’Emergències i Protecció Civil posat que és la primera promoció d’aquest cicle formatiu, d’ací la importància d’aqueixa experiència pionera en la qual el Servei Municipal de Bombers de Castelló ha facilitat un espai formatiu tutoritzat en un context real en l’àmbit de la prevenció i les emergències”. D’aquesta manera, ha continuat el regidor de Seguretat Municipal, “els Bombers de Castelló demostren el seu compromís per formar a millors professionals per al futur”.

El període de pràctiques s’ha perllongat durant tres mesos i han comptat amb un tutor-instructor per a realitzar les seues tasques, les pròpies d’un servei municipal de Bombers com el de Castelló, que inclouen tant prevenció com a actuacions en emergències. cal destacar que aquest cicle formatiu compta amb gran demanda entre els estudiants, trobant-se aquest pròxim curs 2018/2019 amb quasi 600 sol·licituds per a una oferta de 56 places a Cheste d’ací la importància del conveni subscrit per l’Ajuntament de Castelló per a facilitar la formació en pràctiques.

Compartir