Els bombers de Castelló i Terol se coordinaràn millor per previndre incendis en el limit de les dues provincies

1023

L’Assemblea General del Consorci Provincial de Bombers ha aprovat hui el conveni de col·laboració amb la Diputació de Terol per a la coordinació de mitjans de prevenció d’incendis amb tal de millorar l’atenció i resposta a emergències en les zones limítrofes d’ambdues províncies. Així, l’organisme ha constatat el protocol de col·laboració signat fa un mes entre el president Moliner i el seu homòleg turolense, Ramón Millán, pel qual s’acorda coordinar els serveis de bombers d’ambdues administracions de manera que puguen respondre a les emergències de forma més eficient en zones especialment complexes pels temps de resposta i que precisen d’un esforç conjunt.

El president de la Diputació, Javier Moliner, ha ressaltat la gran cooperació que sempre ha existit entre ambdues províncies. “A Castelló i Teruel ens uneixen molts llaços, compartim afectes, compartim molts valors i també compartim serveis per a donar la millor assistència a les nostres zones limítrofes. Aqueix ha de ser a més el punt de partida per a aconseguir que la població es mantinga en el territori, sumar recursos per a donar el millor servei”.

En aqueix sentit, Moliner ha posat en valor aquest exercici de solidaritat “que permet que bona part de la població turolense puga sentir-se més segura gràcies als recursos que podem posar a la disposició de l’atenció d’emergències en aquesta franja a través de la Diputació de Castelló. Es tracta de sumar entre ambdues institucions per a donar la millor resposta”.

En l’acord s’especifiquen la forma estandarditzada d’actuar davant emergències per foc per ambdues parts: desplaçament de mitjans d’una província a una altra a iniciativa pròpia per raons de seguretat i emergència; sol·licituds per part d’un servei de bombers; o intervencions conjuntes enfront de sinistres en les bogues territorials.

En tots els supòsits, es concreten mitjans tècnics requerits, persones de coordinació, temps de resposta i parc principal i de suport.

Col·laboració per a un millor servei
Gràcies al present acord, els diferents parcs de bombers de Castelló atendrien les emergències, com a parcs de suport, en 32 poblacions o nuclis de població de la província de Terol:

1. Rubielos, Alcotas, Fuen del Cep, Sant Agustín, Manzanera, Albentosa, Venda de l’Aire, El Paúl, Olba, Els Giles i Els Pertegaces (que en cas necessari comptarien amb el suport del Parc de Sogorb)
2. Cantavieja, La Iglesuela i Mosqueruela (amb suport del Parc de Benassal)
3. Peñarroya, Monroyo, Torre d’Arques, Fuentespalda, La Cerollera, Aguaviva, La Cuba, Luco de Bordó, Bordó, Mirambel, Castellote, Cantavieja i Tronchón (amb suport del Parc de Morella)
4. Mosqueruela, Puertomingalvo, Castelvispal, Linares, Rubielos i Nogueruelas (que tindrien el Parc de Lucena com a parc de suport).

Per la seua part, els efectius de la Diputació de Terol donarien suport “a petició de part” ja que el protocol estableix la cooperació mútua cap a municipis de la província de Castelló que s’articularà a través dels 3 parcs turolenses situats a Terol cabdal, Calamocha i Alcanyís i que estarien disponibles per a “accions contra el foc, rescat en carretera i altres emergències sempre que es requerisca” ja que la Comunitat autònoma valenciana no estableix temps de resposta ni distàncies mínimes com succeeix a Aragó amb l’anomenada Llei del Foc.

Atenció al territori per a frenar la despoblació
Aquesta nova iniciativa de coordinació entre administracions es correspon amb l’objectiu de la Diputació de destinar el màxim de recursos i serveis a l’interior de la província amb tal de frenar la tendència de despoblació que pateixen algunes zones de la província.

Compartir