Els bombers d’Alacant treballen en la seguretat de les Fogueres

1394

El Regidor de Festes i Seguretat de l’Ajuntament d’Alacant, José Ramón González, junt amb el Cap del Speis, Eduardo Aragolaza i els suboficials, Enrique Puig i Javier Hervás, ha informat que s’ha posat en marxa l’operatiu del Servici de Prevenció i Extinció d’Incendis de l’Ajuntament d’Alacant per a revisar que totes les fogueres complixen els plans de seguretat en la planta dels monuments.

Durant el dia d’ahir tècnics especialitzats de bombers van inspeccionar la planta de les Fogueres de categoria especial per a assegurar que no contenien ferro les seues estructures i que es plantaven correctament.

A partir de hui equips d’entre tres i sis bombers recorreran la ciutat en diversos torns al matí i vesprada per a revisar tant la ubicació del monument, en la seua planta, com el tancament de la zona mínima de seguretat que es recomana. L’edil José Ramón González ha destacat que una de les primera fogueres que s’ha visitat durant este cap de setmana ha sigut l’oficial, “la prevenció és molt important i els bombers amb les seues visites comproven que es complixen les mesures i condicionants que són fonamentals per a previndre qualsevol incident, i si es detecta algun problema o que no complixen amb el que establix el pla es resol amb celeritat”.

Segons ha indicat l’edil de seguretat hui “tot el treball previ està preparat i coordinat perquè podem disfrutar d’unes fogueres excel·lents, en les que els artistes i els comissionats fan un gran esforç, respectant i fent un bon treballant en els terminis estipulats de forma coordinada perquè s’alcen tots els monuments” . En la planta els bombers revisen que els monuments respecten les distàncies superiors a 4 metres, respecte a qualsevol façana d’edifici des de l’envolvent que compon el perímetre de la foguera, i qualsevol incidència es resol immediatament. A més també es revisen els hidrants.

Segons fonts del SPEIS s’establix una zona de seguretat el perímetre de la qual està delimitat, per mitjà de vages, amb un ràdio entre 6 i 12 metres depenent del pla d’actuació de cada foguera, sempre respecte a l’eix central que definix l’àmbit superficial en què no haurà d’existir trànsit ni presència de persones, excepte per al personal dedicat a la planta, manteniment i seguretat, si és el cas, de la Foguera. En este sentit el Cap del Servici de Prevenció i Extinció d’Incendis de l’Ajuntament d’Alacant, Eduardo Aragolaza, va indicar en que cada foguera té el seu propi pla de seguretat dissenyat a mesura en què s’indica “on han de plantar, en quins eixos i quals són les zones que han de quedar despejades”.

Compartir