Els bombers d’Alacant revisen les cases aïllades en la Vega Baixa després de les inundacions

2034

La regidoria de Seguretat de l’Ajuntament informa que l’operatiu desplaçat hui a la Vega Baixa dels bombers voluntaris del Servei de Prevenció i Extinció d’Incendis d’Alacant, en el qual participen deu efectius amb sis embarcacions, han realitzat un rastreig a les cases aïllades per les inundacions i empreses a Daia Vieja i Almoradí.

Els bombers del SPEIS també han participat en la cerca d’una persona desapareguda a Daia Vieja amb un *quad, que ha aparegut durant el matí, suspenent l’operatiu.

Al seu torn els bombers que realitzen les batudes de les cases aïllades amb embarcacions han anat recollint a tots els animals que s’han trobat gats, gossos i polits, entre altres i visitat algunes granges per a salvar als animals que es trobaven vius.

L’alcalde d’Alacant, Luis Barcala, i el regidor de Seguretat, José Ramón Gonzalez, han posat en valor l’excepcional treball que els bombers i voluntaris de l’Ajuntament estan realitzant a la Vega Baixa participant en el dispositiu de cerca de persones i rescat així com en les labors de repartiment d’aliments i medicaments, i els han agraït la ràpida resposta i l’ajuda tan necessària aportada a l’ampli dispositiu organitzat per les forces i cossos de seguretat.

Els bombers voluntaris de l’Ajuntament d’Alacant porten treballant des de fa tres dies a Oriola, Dolores i Almoradí realitzant nombrosos rescats de persones atrapades en els seus habitatges, i portant aliments i medicaments a localitzacions completament negades.

El Speis realitza des del CECOPAL la coordinació dels diferents serveis necessaris per a atendre totes les necessitats urgents que es van produint, en els equips que s’han organitzat i la previsió és continuar treballant en els pròxims dies.

Voluntaris de Protecció Civil.
Per la seua part els voluntaris de l’Agrupació de Protecció Civil d’Alacant desplaçats hui a la Vega Baixa han participat amb dos tot terrenys repartint menjar a Benferri i Daia Vieja durant el matí.

Col·laboració d’empreses prestant embarcacions.
Des de l’Ajuntament d’Alacant agraeixen la col·laboració de l’empresa SOS Ostende de Salvament en el Mar i esdeveniments marítims, que ha cedit dues embarcacions a l’operatiu, així com al Club *Naútico de Torrevella que també ha cedit una embarcació.

Compartir