Els arbres i abredes singulars de Gandia, replegats en un catàleg

833

El regidor de Gestió responsable del Territori en funcions, Xavi Ródenas, acompanyat de la tècnica del departament, Alícia Gregori, han presentat aquest matí el tercer pòster de patrimoni. En aquest cas, de patrimoni natural. Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient (5 de juny), s’han donat a conèixer algunes de les arbres i arbredes singulars de Gandia, “aprofitat que recentment s’ha ampliat el catàleg d’arbres i arbredes singulars protegits. Podria ser el primer d’una sèrie de 4 pòsters, però eixa decisió ja correspondrà al nou govern local”, ha assegurat Ródenas.

S’ha fet una primera tirada de 100 pòsters, que es repartiran a tots els centres educatius de la ciutat. I, amb posterioritat, la ciutadania també podrà recollir-los en el departament de Medi Ambient.

Cal recordar, que el Catàleg d’Arbres i arbredes singulars (que protegeix arbres i arbredes d’interès general per raons científiques o socials), recull al voltant de 50 arbres i una dotzena d’arbredes, tant en sòl públic com en privat (es signa un conveni de col·laboració, de custòdia compartida amb els propietaris). Tot i que a la ciutat hi ha pocs arbres centenaris, es calcula que els més antics siguen tres oms a Rafalcaid.

Compartir