El X aniversari del bestiari infantil de Botafocs ocuparà el protagonisme de la XIX Trobada de Bèsties de Foc a Castelló

1129

El proper 9 de juny l’associació Botafocs de Castelló de la Plana organitza la XIX Trobada de Bèsties de Foc a la plaça Major de Castelló, una jornada plena de cultura popular que compta amb el suport de la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló i la col•laboració de la Fundació Dávalos-Fletcher, l’Agrupació de Bestiari Festiu i d’altres entitats de la ciutat. La gran novetat en la programació d’aquests actes de cultura popular és la celebració dels 10 anys del bestiari infantil de l’entitat i que comptarà, dins del mateix acte, amb la presència de cinc figures del bestiari infantil de les localitats de Vinaròs, Reus, Molins de Rei, Sant Boi de Llobregat i Barcelona.

També participen en la diada el bestiari adult, com per exemple el Drac de Reus, el Bou de Vinaròs, El Drac Volador de la Sagrera, El Drac Estarrufat de Poblenou, el Drac dels Dimonis de Casablanca de Sant Boi de Llobregat i el Drac de Gràcia, així com els gegants i cabuts d’Onda, Borriana i Castelló. Tots aquests completen la trobada de bestiari més nombrosa de totes les edicions que s’han fet, per la presència de figures grans i menudes en la mateixa diada.

La cita s’iniciarà amb la plantada de les figures de les entitats participants a les 17.00 hores a la plaça Major. A partir de les 18.15 hores tots els grups de percussió que hi participen en la jornada faran una tabalada infernal per anunciar la cercavila que s’iniciarà a les 18.30 hores i que recorrerà des de la plaça Major cap als carrers Vera, Gasset, Porta del Sol, Enmig, Antonio Maura, Major, Arxipreste Balaguer i conclourà de nou a la plaça Major. Després, ballaran els gegants i cabuts, es desenvoluparan els actes d’aniversari del bestiari infantil de la ciutat, i se seguirà amb l’encesa de pirotècnia de les figures de bestiari adultes a les 20.30 hores per concloure la diada de cultura popular amb un remat pirotècnic.

Exposició ‘Les festes tradicionals i el bestiari infantil’

La celebració del desé aniversari del bestiari infantil tindrà una segona part amb l’exposició ‘Les festes tradicionals i el bestiari infantil’ que es desenvoluparà del 12 de juny al 6 de juliol al Museu d’Etnologia de Castelló. La mostra comptarà amb diferents panells cedits pel Museu d’Etnologia de Barcelona, les figures de bestiari infantil de Molins de Rei, La Sagrera i Poblenou de Barcelona, murals informatius, tallers i activitats de foc on ha participat el bestiari infantil de Botafocs, així com una projecció de materials audiovisuals.

El fil conductor de l’exposició és la consideració de les festes tradicionals i el bestiari infantil com a manifestació de la participació de moltes persones i entitats en el seu naixement i perdurabilitat, al mateix temps que es consideren com a tret identitari de la societat que les acull.

Compartir