El vial Cabanes-Orpesa començz la seua recuperació amb les obres de millora

583

La Diputació de Castelló ha iniciat els treballs de neteja silvícola dels marges del vial Cabanes-Orpesa i el cobriment dels nombrosos sots existents en el ferm amb l’objectiu de reobrir-lo al trànsit al més prompte possible. Així ho ha anunciat el portaveu de l’equip de govern i diputat de Carreteres, Santi Pérez, qui ha explicat que “el vial va haver de ser tancat després de la redacció d’un informe per part de la Guàrdia Civil de Trànsit en el qual s’advertia que la seguretat viària no estava garantida per l’existència de nombrosos sots i perquè la vegetació havia envaït el ferm i tapat els senyals”. Si els treballs es desenvolupen al ritme esperat i no sorgeixen contratemps, “la reobertura es produirà en un termini aproximat de 4 mesos”.

Així ho ha manifestat Pérez en el transcurs d’una visita a la carretera en la qual ha informat que la Diputació ha iniciat aquestes tasques de millora una vegada que la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha marcat les pautes ambientals que han de seguir-se en aquesta zona que se situa a l’entorn del parc natural del Desert de les Palmes.

Dels treballs de desbrossament s’encarreguen operaris del Consorci Provincial de Bombers. Es tracta de “una actuació molt important perquè en haver-se endinsat tant la vegetació en el vial, s’ha generat una preocupant falta de visibilitat per als conductors que ha estat en l’origen de molts dels accidents que s’han produït en els últims temps”. Un perill que s’ha aguditzat pel fet que la vegetació també ha tapat els senyals de trànsit.

“La solució passa”, segons ha explicat el diputat provincial de Bombers, Abel Ibáñez, “per escometre labors de neteja esbrossant al voltant de 10 metres a cada costat”. Amb aquesta actuació, “no solament es millora la visibilitat per als conductors, també es fa un important treball en matèria de prevenció d’incendis en un entorn molt vulnerable creant tallafocs”. Gràcies a aquestes actuacions, “en cas de crisi el vial serà accessible per a determinat tipus de vehicles del Consorci que fins ara no podia transitar per la zona”.

El diputat de Carreteres, Santi Pérez, també ha incidit en la importància que tenen aquests treballs des del punt de vista de la prevenció d’incendis “perquè ací no s’actuava des de fa dècades”.

Per part seua, l’alcaldessa de Cabanes, Virgina Martí, ha mostrat la seua satisfacció per l’inici de les obres en el vial Cabanes-Oropesa “perquè portàvem molts anys denunciant el mal estat del ferm i l’escassa visibilitat existent”. Segons ha dit, “tan sols es posaven pegats que únicament servien per a allargar l’agonia d’aquesta via”.

El portaveu de l’equip de govern de la Diputació, Santi Pérez, ha aclarit que encara que l’actuació del Consorci Provincial de Bombers permetrà la reobertura del camí rural en un termini prudencial de temps, “la intenció a mitjà termini és convertir-ho en una carretera d’uns 6,5 metres d’ampla, àgil i segura”. Un objectiu “que podrem aconseguir aproximadament en tres anys amb l’actuació conjunta i coordinada de la Generalitat Valenciana, la Diputació de Castelló i els ajuntaments de Cabanes i Orpesa, seguint, per descomptat, les indicacions ambientals que marque la Conselleria de Transició Ecològica per a aquest enclavament que se situa en els limítrofs del Desert de les Palmes”.

Compartir