El turisme provincial sobrepassa les previsions nadalenques i tanca este període amb un comportament excel·lent

1416

La província de Castelló tanca este cap de setmana un període nadalenc molt positiu per al turisme dels seus municipis, inclús millor que el passat any quan ja el comportament turístic va ser molt ben valorat tant per establiments com pels ajuntaments. I és que la major part dels municipis de l’interior provincial van superar les previsions i van despedir 2017 amb un 100% d’ocupació turística. Els establiments d’allotjament de costa oberts durant este període també han registrat un millor comportament que el previst, en part ajudats per la bona climatologia que ha predominat durant les dos passades setmanes en la província, tal com confirma l’enquesta telefònica realitzada pels tècnics del Patronat Provincial de Turisme entre una mostra d’establiments per a valorar este període.

Així ho ha explicat el vicepresident provincial de Turisme, Andrés Martínez. “El bon temps, la coincidència de Ncohevieja en cap de setmana i la qualitat de l’oferta turística que tant el sector com els municipis han anat preparant per a estes dates han donat el millor resultat. Estem contribuint a posicionar la província com a destí entre els mercats de proximitat més interessants, ja que és precisament este perfil, el turista que ve de la pròpia Comunitat o de llocs pròxims d’altres comunitats el que predomina entre les persones que trien la província per a despedir l’any”.

A més, Martínez hi ha assenyalat que “efectivament, enguany, al coincidir Nit de cap d’Any en diumenge, les previsions es van complir i els nostres turistes van allargar majoritàriament la seua estada a tot el cap de setmana, quelcom que va ser especialment beneficiós per als establiments d’allotjament, però que també va provocar un efecte positiu en l’oferta complementària dels pobles, amb més excursions a centres culturals, visites a municipis i consum en els establiments”.

Quant al perfil del turista que hi ha predomina durant estes dates en la província, ha sigut majoritàriament d’un visitant de la pròpia Comunitat Valenciana, de perfil jove, que viatja en família o amb amics i que tria majoritàriament establiments d’allotjament hoteler, decantant-se també per allotjaments rurals en l’interior.

Una inversió de rècord per a turisme en 2018

La Diputació de Castelló donarà un altra espenta decisiva al turisme provincial en 2018 al dedicar-li un pressupost rècord de 5.384.600 euros. Amb això, El Govern Provincial plasma en els seus comptes la prioritat estratègica marcada pel president Moliner pel turisme com a motor econòmic i de desenrotllament dels municipis de la província, ja que des de 2012 a 2018 ha incrementat el seu presupost en un 141%.

Compartir