El trinquet de Carlet se rehabilitarà gracies a la inversió de la Diputació de València

1299

L’Ajuntament de Carlet i la Diputació de València fan un pas més en el full de ruta de l’ajuntament, amb la implicació de la corporació que presideix Jorge Rodríguez, per a recuperar l’activitat esportiva en l’històric trinquet del municipi. El passat estiu, el consistori que dirigeix Mª Josep Ortega va adquirir l’espai, amb una ajuda de la corporació provincial de 172.000 euros, amb la intenció de condicionar-ho i retornar a Carlet a la primera línia de l’esport autòcton.

Ara, en la nova convocatòria del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM) de la Diputació per a 2018 i 2019, l’Ajuntament de Carlet ha decidit destinar 100.000 euros dels fons provincials a la rehabilitació del trinquet, “un lloc emblemàtic que no solament implica el suport a l’esport autòcton, sinó la recuperació de la cultura i el patrimoni artístic dels municipis valencians”, segons va expressar el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en la seua última visita a Carlet.

Rodríguez destaca la importància de “poder destinar aquestes ajudes a la recuperació d’edificis tan representatius i amb tanta història com el trinquet de Carlet, amb la idea de retornar-li tot la seua esplendor en una comarca de grans jugadors de pilota”. El president assegura que la Diputació seguirà recolzant aquest esport i molt especialment en la comarca de la Ribera, “un dels referents de la pilota valenciana”.

El trinquet de Carlet es va inaugurar en 1947 i, després de diverses dècades de frenètica activitat esportiva, portava quasi 20 anys en desús amb una contínua deterioració que va portar a l’ajuntament a replantejar-se la seua recuperació, atenent les reivindicacions veïnals. En aquest sentit, Jorge Rodríguez explica que “l’essència dels plans provincials és l’autonomia municipal, que els responsables locals puguen executar les obres i millorar els serveis que reclamen els habitants del poble en qüestió, amb uns recursos justs que els permeten desenvolupar aqueixa autonomia”.

Per la seua banda, l’alcaldessa, Mª Josep Ortega, agraeix a la Diputació “l’ajuda que està prestant per a la recuperació d’un edifici que ha portat pertot arreu el nom de Carlet, un municipi que segueix comptant amb grans aficionats a la pilota”. El nou trinquet, situat en el seu enclavament històric en l’Avinguda Blasco Ibáñez, tornarà a tenir activitat després de la seua rehabilitació, cada vegada més propera en el temps.

Compartir