El transport pùblic d’Alacant lluirà llaços morats durant un mes

1018

Més de 150 autobusos lluiran els llaços morats que s’unix a la campanya ‘Parar ens mou’ posada en les línies d’autobús 1, 3, 4 i 6 durant un mes.

L’alcalde d’Alacant, Gabriel Echávarri, ha posat hui el primer llaç morat en un dels autobusos del Transport Públic d’Alacant, junt amb el regidor de Mobilitat, Fernando Marcos, la regidora d’Igualtat, Sofía Morales i el Director de Transports Urbans de Vectalia, Raúl Cantero,  Que durant una setmana estaran col·locats en les capçaleres dels més de 150 autobusos públics de la ciutat, d’esta manera l’Ajuntament d’Alacant junt amb Vectalia se sumen així al Dia Internacional de la Dona a través del transport de forma pionera en tota Espanya.

L’alcalde va assenyalar que este és un gest més que evidència l’aposta de l’Ajuntament d’Alacant per la lluita per la igualtat de les dones en esta important cita del pròxim 8 de març, assenyalant que ‘este dijous tots i totes estarem més units que mai en el Dia de la dona treballadora i enguany especialment perquè és un dels importants‘.

Així mateix el primer edil va agrair el treball de l’àrea d’Igualtat en totes les iniciatives que han organitzat per a esta setmana, i a l’àrea de Mobilitat i a l’empresa Vectalia que han posat en marxa esta iniciativa amb què podran sumar-se tots els usuaris del transport públic d’Alacant.

L’Ajuntament d’Alacant secundarà la vaga del 8 de març amb parades de dos hores, que es produiran, entre les 11:30 h i les 13:30 h i ja en horari de vesprada, entre les 16:00 h i les 18 h.

L’edil d’Igualtat, Sofía Morales hi ha animant a tota la ciutadania a reflexionar sobre este dia, explicant que “el lema Parar ens Mou és una invitació a treballar entre tots pel canvi, per a reivindicar els drets de les dones i continuar lluitant per a trencar amb la desigualtat en el mercat laboral i la bretxa salarial”.

Així mateix, la regidora ha fet insistència en què “si no parem i mirem el que passa al nostre al voltant, no podem avançar i trobar les ferramentes necessàries per a trencar amb la bretxa de gènere que existix en tots els àmbits i que empobrix la nostra societat”.

A més l’Ajuntament d’Alacant també ha col·locat en els autobusos la campanya “Parar ens mou”, en les línies del Transport 1, 3, 4 i 6 durant un mes amb motiu del Dia Internacional de la Dona.

Des de Mobilitat, el seu edil Fernando Marcos, ha destacat que és molt important dotar a les campanyes de sensibilització de la major visibilitat possible i què millor suport que el nostre transport urbà fent insistència en la necessitat parar a reflexionar per a poder continuar en la bona direcció, lluitant per un canvi que és possible.

El disseny, que es podrà veure per tota la ciutat en la part lateral i posterior dels autobusos del transport públic, mostra paraules clau com: bretxa salarial, sostres de vidre, IVA rosa o invisibilitat, entre altres, que apareixen ratllats, reivindicant “una societat més justa i igualitària“.

Compartir