El tanatori municipal de València obri les seues portes després de la remodelació de les instalacions

697

Les obres per condicionar i millorar les instal·lacions del tanatori municipal han conclòs 13 mesos després que la Junta de Govern Local de l’Ajuntament de València donara el vistiplau al projecte d’adequació i millora presentat per l’empresa concessionària. El regidor de Cementeris, Alejandro Ramón, ha posat en valor la intervenció del govern municipal «per garantir que es compliren els plecs del contracte amb l’empresa gestora del tanatori» i ha destacat «la comoditat i l’accessibilitat de les instal•lacions una vegada millorades».

El projecte desenvolupat ha contemplat millores valorades en 2,1 milions d’euros. Les intervencions principals s’han centrat en la millora dels espais de tot el recinte en aspectes com ara la climatització o la millora del disseny i el mobiliari de les sales. També s’ha intervingut en el pati central, les zones comunes i la recepció. A més, s’ha ampliat la zona administrativa, amb la creació d’una nova sala d’entrega de cendres funeràries.

L’exterior de les instal·lacions també s’ha vist renovat, amb reparacions al cobert i amb la substitució d’elements de la façana principal. A més, s’ha procurat un entorn sense barreres per garantir l’accessibilitat a l’edifici. D’altra banda, s’ha millorat la seguretat a l’aparcament, on s’ha adaptat el sistema de protecció contra incendis i les mesures d’evacuació.

Per altre costat, s’ha implantat una gran transformació digital, amb equipament audiovisual; s’ha renovat el sistema de seguretat, s’ha millorat l’informàtic i s’ha substituït la senyalística interior per optimitzar el trànsit de les persones. A més, hi ha previstes futures intervencions per continuar millorant les instal·lacions, com ara amb la substitució de lluminàries per tecnologia LED.

«Des de l’Ajuntament continuarem vigilant que el servici que s’oferix a la ciutadania des de les instal·lacions municipals siga òptim i que les instal·lacions també responguen als paràmetres de qualitat i dignitat que mereixen tots els veïns i veïnes de la nostra ciutat», ha afegit Ramón.

Compartir