El taller ‘Les abelles van a escola’ arrimarà a 600 escolars al món de les abelles

1322

L’Ajuntament de València, a través de la delegació de Parcs i Jardins, ha posat en marxa el projecte pilot ‘Les abelles van a escola’, amb dos tallers en el CEIP Benimàmet, impartits a 35 alumnes de dos classes d’Ensenyament Infantil. Uns tallers que arribaran a un total de 16 escoles municipals i més de 600 escolars, per introduir-los en l’interessant món de les abelles i l’apicultura, i conéixer els beneficis que ens aporten.

“L’acollida ha estat magnífica per part dels xiquets i les xiquetes, que han pogut vore de prop com són els ruscs i els quadres on produeixen la mel, vestir-se amb vestits d’apicultors de la seua talla, i vore en un rusc d’observació com treballen les abelles, fins i tot com l’abella reina pon els ous en les cel·les de cria”, ha explicat la regidora de Parcs i Jardins, Pilar Soriano.

L’alumnat també ha pogut comprovar la diferència entre abelles i vespes, i descobrir com d’important és la pol•linització per a l’agricultura, ja que sense elles, molts dels fruits i altres productes com el xocolate, que depén totalment de la pol•linització d’estos insectes, no existirien. A més, han participat en el procés d’extracció de la mel, han pogut degustar directament de la bresca, i han elaborat espelmes amb làmines de cera natural.

“El projecte divulgatiu ‘Les abelles van a escola’ pretén acostar el món de les abelles als més joves per conscienciar-los i sensibilitzar-los en la defensa d’estos insectes tan necessaris i beneficiosos per a les persones i el nostre entorn, mitjançant la realització de diferents tallers adaptats als diferents nivells escolars. El comportament social de les abelles, transmet a l’alumnat valors de laboriositat i cooperació, molt interessants per al seu desenvolupament personal i social”, ha dit la regidora Soriano.

Entre el 19 d’abril i el 15 de juny, 16 escoles municipals, podran conéixer el món de les abelles, a través d’esta activitat gratuïta, impartida per apicultors professionals amb experiència en tallers infantils, per sensibilitzar a més de 600 escolars.

Compartir