El PSPV reeditarà el Pacte del Botànic gracies als resultats de les eleccions a la Comunitat Valenciana

1897

La jornada electoral ha donat la victòria al PSPV, que reeditarà el Pacte del Botànic en la Generalitat Valenciana. Amb 27 escons, la formació encapçalada per Ximo Puig tornarà estar present en Les Corts. Al costat de la formació socialista trobarem de nou a Compromís i Unides Podemos, que amb 16 i 8 escons, respectivament, tornaran a formar govern, presumiblement, amb Ximo Puig.
Pel que fa a les formacions de dreta a la Comunitat Valenciana, PP perd escons fins a sumar els 20 representants en Les Corts, mentre que Ciudadanos aconsegueix introduir 18 representates i la formació d’extrema dreta Vox compta amb 10 escons.
Pel que fa als resultats per a la Cambra dels Diputats a nivell nacional, el PSOE ha sigut el partit que més escons ha aconseguit, amb un un total de 123 escons. Aquest resultat li deixa lluny de la majoria absoluta, per la qual cosa haurà d’aconseguir suports per a governar.
El PP ha patit les conseqüències d’una campanya electoral dura i que els ha restat la confiança de molts dels seus electors, que han deixat per força més votada fins al moment amb sol 66 diputats.
Ciudadanos és la tercera força política del país, amb 57 escons i Unidas Podemos se situa en quarta posició amb 42 escons. La irrupció de Vox amb 24 escons és la sorpresa d’aquestes eleccions, encara que els resultats de la formació d’ultradreta és bastant inferior al que s’esperava.

Compartir