El pròxim dimarts el MUCC i el Museu Etnològic es preparen per obrir al públic

11805

Queden fora el Refugi Antiaeri i el Fadrí, per ser espais que espais que no permeten mantenir la distància mínima de seguretat

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Castelló ha anunciat l’obertura del Museu Etnològic i del Museu la Ciutat de Castelló (MUCC) el 16 de juny. D’aquesta manera, a partir del dimarts que ve, els visitants podran accedir a les instal·lacions, a excepció del Fadrí i del Refugi Antiaeri, els quals han quedat exclosos per motius d’espai.

L’edil responsable de l’àrea, Verònica Ruiz, ha confirmat que l’obertura es farà amb totes les mesures sanitàries per garantir la seguretat de totes les persones que vulguen visitar les instal·lacions i, per tant, l’aforament es veurà reduït a un terç. Les sales hauran d’adequar les instal·lacions per a garantir la protecció tant dels treballadors com de la ciutadania que les visite i es podran alterar recorreguts i l’ordenació d’entrades i eixides, o excloure sales que no permeten mantenir la distància mínima de seguretat.També queda restringit l’ús dels elements museogràfics dissenyats per a un ús tàctil per part dels usuaris, garantint així la seua seguretat. A més, les visites seran individuals, entenent ‘una persona’ com la d’una unitat familiar o unitat de convivència, sempre mantenint la distància interpersonal de dos metres.

Respecte a les mesures d’higiene i desinfecció de les instal·lacions, en totes les zones d’accés i en els punts de contacte amb el públic, com ara taquilles o taulells d’informació, se situaran dispensadors de gels hidroalcohòlics o desinfectants.

S’instal·laran mampares o elements de protecció similar en aquells punts com ara taquilles o taulells d’informació que impliquen un contacte directe entre treballadors i públic visitant, a més d’establir la senyalització necessària en els edificis i instal·lacions per guiar al visitant. Finalment, es durà a terme una neteja i desinfecció periòdica del museu.

Pel que fa als horaris, els espais del MUCC reobren de 10.00 a 13.00 i de 17.00 a 20.00 de dimarts a dissabte i de 10.00 a 14.00 hores els diumenges i festius. En el cas del Museu Etnològic, l’horari és d’11.00 a 13.30 i de 17.30 a 21.00 hores de dimarts a dissabte i els diumenges i festius de 10.00 a 14.00 hores.

Compartir