El programa Edificant permetrà que Onda tinga un segón institut de secundaria

749

L’Ajuntament d’Onda millorarà les infraestructures de la Secció de l’IES Serra d’Espadà perquè es puga convertir en un centre independent gràcies al pla que Edificant que ha engegat la Conselleria de Educació. Així, el consistori preveu que aquestes instal·lacions puguen convertir-se en un segon centre de secundària per a la localitat en finalitzar les obres. L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i la regidora d’Educació, Encarna Ribes, han visitat el centre per a consensuar amb el professorat i la direcció els treballs que es van a escometre. Huguet explica que “és un pas molt important per a la localitat i per açò volem donar-lo de la mà dels usuaris de les instal·lacions educatives. Aquesta és una mostra més que aquest equip de govern vol construir la ciutat entre tots i es preocupa per les opinions de la ciutadania i de les persones que van a dur a terme el seu dia a dia en les instal·lacions a reformar”.

El programa Edificant preveu a més actuar en els centres del Sambori, del Baltasar Rull, del Mestre Caballero i del Pio XII amb una inversió mínima per a aquestes millores que assolirà els 5 milions d’euros i que podria augmentar-se si, després d’aquestes trobades amb els responsables dels centres, es considera oportú. A més, des de l’inici de legislatura s’ha demostrat que per a l’actual equip de govern l’educació és un pilar bàsic i ha mostrat la seua preocupació per comptar a Onda amb unes instal·lacions dignes. En 2017, l’Ajuntament d’Onda va aconseguir que la Conselleria, que és qui té les competències en aquesta matèria, actuara en 2017 en els patis del CEIP Miralcamp i arreglara algunes deficiències que presentava la Secció. En aquest sentit, l’alcalde Huguet comenta que “aquest pla permetrà agilitar el procés perquè tant els alumnes onders com el professorat estudien en les millors instal·lacions possibles que sempre ha sigut una prioritat per a nosaltres. A més, en el Pla Edificant tenim una nova demostració que la col·laboració entre administracions és positiva per a la ciutadania, que veurà incrementada la seua qualitat de vida amb aquestes actuacions”.

“Amb aquest pla, a més de les millores en l’escola infantil i en els centres educatius de primària, anem a complir un compromís adquirit amb la Secció de l’IES Serra Espadà, atenent les necessitats dels veïns d’Onda i dotant a la ciutat d’un segon institut independent, facilitant la funcionalitat i la millora de cadascun dels centres. Gràcies als treballs duts a terme per les àrees d’Urbanisme i Educació, dirigides per Marta Piquer i Encarna Ribes, respectivament, prompte l’alumnat ondense podrà gaudir d’aquestes millores”, conclou Huguet

Compartir