El pressupost de Castelló es facilitarà amb una nova aplicació mòbil

586

El Govern Municipal de l’Ajuntament de Castelló ha estrenat recentment una nova eina informàtica per a facilitar l’elaboració dels pressupostos municipals, dotant aquest procés de confecció d’una major agilitat i transversalitat i, per tant, de més eficàcia en la gestió.

El regidor de Modernització, Ignasi Garcia, ha explicat que “hem actualitzat l’eina informàtica que utilitzem per a fer els plans departamentals de cada regidoria, el pas previ a l’elaboració dels pressupostos municipals, ja que l’anterior havia quedat obsoleta, havia començat a presentar deficiències en la seua gestió i era necessària una renovació”.

Aquesta nova eina ajudarà als regidors i als tècnics de l’Ajuntament a “fer un pressupost més transversal i facilitar la comunicació necessària per a tenir una administració més eficient. A més, permetrà anar ajustant i anar introduint dades que abans s’havien de duplicar o introduir en diverses ocasions”, ha destacat Garcia.

Per al titular de Modernització, la nova aplicació “permetrà fer un seguiment de les polítiques realitzades”. El pressupost és un dels documents “més importants que fa el govern durant un any, perquè és on es marquen les polítiques que es volen desenvolupar”. En aquest sentit, García ha recalcat la importància de tenir eines de comunicació que “ens permeten lligar el nostre programa polític, amb els recursos econòmics que pressupostem i amb els recursos humans amb els quals comptem per a dur a terme el pressupost i, així, poder fer realitat allò pel que la gent ens ha votat”.

Per la seua banda, el regidor de Gestió Municipal, Antonio Lorenzo, ha manifestat que “la nova eina de plans departamentals ve a solucionar els problemes existents amb l’antiga fent que el procés d’elaboració del pressupost es duga a terme de forma descentralitzada”. Així, es generen interrelacions entre els diferents departaments i les diferents unitats d’elaboració dels pressupostos poden introduir peticions de necessitats dirigides a altres unitats com, per exemple, Recursos Humans, Patrimoni, Serveis Centrals d’Informàtica, etc. “La finalitat d’aquestes peticions és la de proporcionar informació complementària a les diferents unitats per a poder elaborar els seus propis pressupostos”, ha puntualitzat l’edil.

Lorenzo també ha aclarit que “la nova eina serà viva i dinàmica, doncs tindrà un manteniment evolutiu, la qual cosa permetrà realitzar millores i corregir incidències en terminis raonables. Es tracta d’una eina estratègica per a impulsar les polítiques públiques que han de permetre millorar la vida de la ciutadania”.

Compartir