El President de la Diputació, Josep Martí participa en la campanya “Lleva’t la bena” d’alumnes de l’UJI

946

La campanya “Lleva’t la bena, posa-la-hi al planeta” impulsada per estudiants de 4t de Medicina de la Universitat Jaume I de Castelló de la Plana, ha llançat un programa d’entrevistes per la setmana global pel clima que es va celebrar el mes de setembre. Les entrevistes estan protagonitzades pel president de la Diputació de Castelló, José Martí; el Premi Planeta i professor de l’UJI Santiago Posteguillo; la rectora de la Universitat de Castelló, Eva Alcón; l’actriu castellonenca Ana María Ayala; la futbolista del Villarreal CF María Colonques i el degà de la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI i psicòleg Rafael Ballester.

En l’entrevista, realitzada el mes de setembre passat, els alumnes i alumnes de l’UJI han plantejat a José Martí preguntes entorn del canvi climàtic i els passos que han de donar-se per a fer-li front. Sobre aquest tema, el president de la Diputació ha deixat patent la seva preocupació per una qüestió en la qual “hem d’implicar-nos tant les institucions com tota la societat”, reflexions que poden veure’s al complet en l’enllaç:
https://drive.google.com/file/d/1phtgpg7knp9sueznh9ulnkybh5s2vp8b/view?ts=5d888bb0

La campanya Lleva’t la Bena va néixer en 2017 en la Facultat de Ciències de la Salut de l’UJI amb l’objectiu de sensibilitzar a la població de Castelló sobre les desigualtats en salut a nivell local i global. Aquest any sota l’eslògan “Lleva’t la bena, posa-la-hi al planeta” han pretès conscienciar sobre els efectes que el canvi climàtic té sobre la salut de totes les persones, sumant els seus esforços al moviment Fridays For Future Castelló.

“Segons diversos estudis, Espanya és un dels països que més afectat es veu pel canvi climàtic, sent la zona mediterrània una de les més perjudicades, per la qual cosa és necessari sensibilitzar al món sobre la realitat a la qual ens enfrontem, i fer saber que encara es pot revertir la situació si treballem de manera conjunta”, afirmen els estudiants.

“Lleva’t la Bena” compta amb la col·laboració de Medicusmundi Mediterrània i la asociaciónde estudiants de medicina HCEM. En edicions anteriors han comptat amb més de 13.000 reproduccions en YouTube, així com amb la col·laboració de més de 300 persones.

Compartir