El president de la Diputació de València saluda a la nova rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre

1007

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha acudit aquest dimarts a la seu central de la Universitat de València, en el carrer La Nau, per a felicitar a la nova rectora, Mavi Mestre, que es converteix així en la primera dona que accedeix al rectorat de la UV en els més de 500 anys d’història de la institució. En opinió de Rodríguez, “la investidura de Mavi Mestre com a rectora de la Universitat és un pas més cap a la Igualtat efectiva”.

El president ha volgut compartir amb la rectora de la Universitat “aquest dia tan important i històric en el qual la societat valenciana, en aquest cas la universitat, trenca un altre sostre de cristall en el camí cap a la igualtat d’oportunitats entre homes i dones”. Rodríguez ha destacat de Mavi Mestre la seua capacitat de diàleg i d’aconseguir acords, “principis que compartim i tractem d’aplicar cada dia en la gestió de la Diputació de València”.

Precisament les polítiques d’Igualtat s’han convertit en la present legislatura en pedra angular en la Diputació, que en aquests tres anys ha donat vida al primer departament d’Igualtat en els seus més de 200 anys d’història; ha creat la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere; ha dotat als ajuntaments d’eines i partides econòmiques per a desenvolupar els seus propis plans d’igualtat; i ha consolidat el Feminari com a espai de reflexió sobre els reptes actuals de les dones, entre altres iniciatives.

La Diputació de València manté una estreta col·laboració amb la Universitat en matèria formativa, amb un objectiu comú que és la transmissió de coneixement en les comarques valencianes i la vertebració del territori a través de l’educació i un continu aprenentatge al llarg de la vida. En aquesta línia, ambdues institucions col·laboren en programes de formació per a persones majors de 30 anys i organitzen conferències i debats sobre diferents temes d’actualitat en municipis de la província.

Compartir