El Ple municipal de Borriana ratificarà l’adhesió a les ajudes ‘Parèntesis’

4794

El Ple municipal ratificarà en la seua sessió ordinària de demà dijous, 4 de febrer, l’adhesió de Borriana al pla d’ajudes ‘Parèntesis’ que impulsa la Generalitat per a pal·liar les conseqüències de les restriccions en els sectors més afectats per la situació sanitària.

D’aquesta manera es dona un pas més cap a la tramitació d’aquesta línia d’ajudes que en total suposarà una injecció de quasi un milió d’euros per als negocis de la ciutat. A més, el ple també aprovarà la modificació de crèdit del pressupost municipal, necessària per a poder aportar els 148.241 euros que li correspon aportar a l’Ajuntament.

Així, del total de 988.267 euros amb què estarà dotat aquest pla a Borriana, el 15% l’aportarà l’Ajuntament, el 62,5% la Generalitat i el 22,5% la Diputació de Castelló.

Durant les pròximes setmanes, i després de l’aprovació definitiva de la Generalitat, el consistori, que serà qui tramitarà les ajudes, implementarà la fórmula i el procediment amb què les empreses podran acollir-se al pla.

Com ha assegurat l’alcaldessa de Borriana, Maria Josep Safont, “s’està treballant per a tramitar-ho de manera urgent i agilitzar el procés, amb la finalitat que les empreses del municipi puguen cobrar les ajudes al més prompte possible” i, d’aquesta forma, contribuir “a la seua recuperació, a la conservació de l’ocupació i a pal·liar-ne les conseqüències socials”.

Quan estiga disponible el procediment, el Servei d’Ocupació i Desenvolupament Local distribuirà la informació als hostalers de Borriana inscrits en la base de dades municipal per a fer-los arribar la documentació amb rapidesa.

En concret, amb el pla d’ajudes ‘Parèntesis’, emmarcat dins del ‘Pla Resistir’ es rebran 2.000 euros per persona autònoma o microempresa i 200 euros més per cada treballador a càrrec, fins a un màxim de 10, i està destinat a cobrir les despeses corrents d’activitat des dels mesos inicials de la pandèmia, concretament des d’abril de 2020.
Quant als destinataris, és el Decret 1/2021 del 22 de gener, del Consell, el que estableix els sectors que poden accedir, com és el cas de l’hostaleria i la restauració, el turisme, la cultura, l’entreteniment i els esdeveniments o les activitats esportives.

Compartir