El ple d’Onda aprova suplements de crèdit per als projectes europeus

1247

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat aquesta vesprada en sessió plenària una incorporació de crèdits per a adaptar-se a les exigències de la Unió Europea i el compliment dels requisits per a la gestió dels Fons Feder obtinguts gràcies a l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat (EDUSI) que va desenvolupar l’equip de govern a principis d’aquesta legislatura. Així, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet ha explicat després de la celebració del Ple que “dels 5 milions que anem a invertir en la transformació d’Onda, en aquest 2018 hem de tenir un 15% licitat i adjudicat. Però, a més, Europa ens exigeix que cadascun dels objectius temàtics que hem desenvolupat a la EDUSI tinga la seva pròpia partida pressupostària. Per açò, en aquest Ple hem dut a terme aquesta proposta de modificació en els comptes municipals”.

Així, s’han adjudicat mitjançant suplements de crèdit i crèdits extraordinaris un total de 203.810 euros a les partides per a projectes de l’EDUSI que ja existien i que es finançaran en un 50% amb fons europeus. Cal recordar que durant aquest 2018, Onda té previst dur a terme els projectes per a la rehabilitació de la Campaneta, el Corredor Verd del riu Sonella i els treballs a l’avinguda País Valencià. A més, dins d’aquests projectes també s’augmentarà i diversificarà l’oferta per al Centre de Formació per a l’Ocupació de Monteblanco i s’escometran les primeres actuacions per a desenvolupar el pla d’Onda Smart City.

Huguet ha recordat que “tenim una altra forma de fer Europa i una altra forma de fer Onda, ja que aquests projectes no solament van a ser canvis estructurals en infraestructures importants si no que han d’anar acompanyats de contingut. S’ha acabat l’època d’obres faraòniques que no tenien sentit productiu, és una exigència d’Europa i un convenciment nostre, que cada euro que invertim ha d’optimitzar-se al màxim en tots els sentits, en l’econòmic, en l’ecològic i en el social” i ha conclòs dient que “gràcies a les gestions que hem dut a terme des del principi de mandat, aquesta EDUSI ens va a permetre unes inversions que suposen una xifra històrica en el nostre municipi. Tot ho anem a enfocar a augmentar la qualitat de vida de la ciutadania i a construir la ciutat entre tots”.

Compartir