El Planetari projectarà un documental sobre les Illes Columbretes el Día Mundial de l’Aigua

2316

El Planetari de Castelló, amb motiu del Dia Mundial de l’Aigua, projectarà el pròxim divendres 30 de març d’11.00 a 12.30 hores el documental ‘Aïllats’, a càrrec del Centre d’Interpretació de la Reserva Natural de les Illes Columbretes. ‘Aïllats’ és una projecció audiovisual que tracta sobre els sentiments dels habitants de l’arxipèlag de les Columbretes i alguns dels esdeveniments destacats que han ocorregut a les illes des que començaren a estar habitades en 1856 quan es va construir el far.

Els seus habitants, fonamentalment farers i les seues famílies, romanien en l’arxipèlag per llargs períodes de temps, mantenint contacte amb la terra a través de precàries emissores de ràdio i gràcies al vaixell que amb irregular periodicitat proveïa de queviures i notícies als illencs. L’aïllament imposava austeritat i la necessitat d’un alt grau d’autosuficiència i enginy per enfronar-se a situacions quotidianes en un lloc on convivien habitualment entre 5 i 10 persones.

Familiars d’antics farers ens aproparan a les dures condicions, naixements i morts, episodis de fam, temporals, ressons de guerra i algun encontre feliç i realitats del dia a dia que es vivien a les Illes Columbretes.

Compartir