El Planetari incrementa el nombre de visites un 106% des del 2012

1173
planetari grau castello

La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Castelló, Verònica Ruiz, ha presentat el balanç del 2017 del Planetari. Ruiz ha explicat que “quan vam arribar al govern el pressupost en el qual contava el Planetari era escàs i, per tant, no teníem diners per poder planificar un seguit d’activitats per a fer del Planetari un reclam no només cultural, sinó també turístic”.

El primer que vam fer va ser un pla de viabilitat per saber com es trobava i què fer per a poder posar-lo en marxa, i ens trobarem tantes mancances de personal com en les instal·lacions, en les que poca cosa se li havia fet després de 25 anys d’obertura i més en un lloc com és al costat del mar on el salnitre i la humitat fan que les instal·lacions necessiten una major cura”, ha expressat l’edil Ruiz. És per això, que “l’any passat férem una inversió per netejar-li la cara al Planetari tant per fora com per dins, i enguany tractarem d’anar millorant a poc a poc”.

A més, Ruiz ha manifestat que gràcies a la Conselleria d’Ocupació que dirigeix Enric Nomdedéuhem tingut l’oportunitat que vingueren persones a treballar amb nosaltres i això ha enriquit la plantilla”. “Això ha permés, junt amb l’increment de les partides pressupostàries, incrementar la qualitat del que ací s’ofereix i arrancar el Planetari amb exposicions de nivell i amb activitats que abans no es feien”, ha afirmat la regidora Ruiz. A més, enguany la proposta creixerà perquè no sols es faran activitats els diumenges de matí, sinó també els dissabtes.

Des del 2012 el Planetari ha augmentat les seues visites de 18.827 visites fins a 38.811, el que suposa un increment del 106%. Entre aquestes, destaca el creixement d’entrades escolars que han passat de 5.638 a 11.824. A més, durant el 2017 s’han dut a terme un total de 106 activitats en el que han participat 8.879 persones, front a les 58 que es desenvoluparen en 2016 amb un total de 3.089 participants.

L’edil Ruiz ha destacat que “el Planetari deu ser un centre científic punter a l’estat espanyol, perquè a més la seua ubicació és ideal”. “Al cap i a la fi, açò és per a donar un servei públic i el que ens interessa és que la gent vinga amb ganes de vindre”, ha afegit.

Compartir