El Patrimoni de València es posarà en valor gracies a l’ajuntament i la Generalitat

1287

La rehabilitació de la part superior dels Coberts 2, 4 i 5 de la Marina, l’adaptació de la Nau número 3 del Parc Central, de l’Alqueria d’Albors i d’un edifici del carrer de la Reina com a equipaments culturals, i la remodelació del Museu Històric de la Casa Consistorial són els set projectes que es duran a terme amb una ajuda de 2,7 milions d’euros que l’Ajuntament ha rebut del pla d’ajudes a projectes d’actuació de les entitats locals en l’àmbit de la cultura, el turisme i la mobilitat impulsat per la Generalitat.

D’esta manera, l’administració autonòmica finançarà, junt al programa FEDER (Fons Europeus de Desenvolupament Regional) el 50% dels esmentats projectes, mentre que l’administració local abonarà l’altra meitat.

La regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, ha participat hui en la signatura d’estes ajudes en un acte presidit pel president del Consell, Ximo Puig. La regidora ha manifestat que la signatura d’este programa «és una mostra que gràcies a la col•laboració entre administracions podem impulsar projectes que milloren els nostres municipis i, concretament, en este cas, la rehabilitació del seu patrimoni històric».

«L’objectiu de les intervencions que es desenvoluparan és posar en valor el patrimoni cultural i històric de la ciutat de València, preservar tot allò que ens fa singulars i ens dóna sentit com a societat, i oferir-lo també a totes les persones que volen descobrir la nostra ciutat», ha explicat Sandra Gómez.

Els projectes hauran de començar en 2018 i finalitzar a l’abril de 2019 i cada ajuntament o entitat local podrà presentar una sol·licitud per cada projecte, per la qual cosa podrà rebre ajudes per les diferents iniciatives.

Compartir