El Passeig Pilar Coloma tornarà a la Belle Époque amb la nova edición d’aquesta recreació històrica

805

L’alcaldessa de Benicàssim, Susana Marqués ha anunciat que Benicàssim es prepara per a rebre aquest cap de setmana més de 25.000 persones en la celebració que és, sens dubte l’esdeveniment popular més multitudinari de l’estiu, la recreació històrica de Benicàssim Belle Époque. “Cada any acudeix més gent i de llocs més diferents fins al nostre Passeig Marítim per a descobrir el nostre passat modernista i la nostra història com a enclavament de destinació turística que arranca en els inicie del passat segle. Enguany, estem convençuts que, per primera vegada superarem els 25.000 assistents, per la qual cosa hem començat a preparar-nos per a la gran afluència de públic”.

L’ajuntament, amb l’ajuda de les brigades municipals i la policia local, ha condicionat un solar municipal situat en la zona de Voramar, al costat del Pont de Ferro, per a facilitar l’aparcament als assistents en una zona propera a l’inici del Passeig Pilar Coloma. Aquesta zona d’aparcament, situada a a penes 200 metres de l’inici del passeig Pilar Coloma, donarà cabuda a quasi 200 cotxes que, de manera gratuïta, podran estacionar per a seguir les activitats de Benicàssim Belle Époque.

Marqués ha destacat que “Fa sis anys, va nàixer aquesta iniciativa que, no solament posa en valor la nostra història i el nostre patrimoni arquitectònic, sinó que a més genera una alta participació de *benicenses que estan orgullosos dels seus orígens com a ciutat turística i no dubten a participar de forma activa en aquest esdeveniment”.

Enguany, Benicàssim *Belle Époque es dedica temàticament als “banys de mar”, el motiu real pel qual els primers turistes arribaven a la costa benicense. Al voltant d’aquests primers capbussons en els feliços anys 20 hi havia tota una idiosincràsia, no solament de vestuari, sinó d’horaris, usos, condicions, i fins i tot el llarg dels vestits de bany amb els quals les senyores decents podien acudir a la platja. Totes aquestes peculiaritats es revelaran en les diferents representacions teatrals que, durant el cap de setmana, es podran seguir a l’entorn del passeig marítim.

A més, els assistents podran també accedir a un vol amb globus captiu, veure representacions circenses d’època o adquirir algun detall artesà de les antigues professions de manufactura, de ceràmica, treball amb cuir, orfebreria, i moltes més. I per als més atrevits, també s’obri al públic la perruqueria Belle Époque, per a poder lluir un pentinat chic al més pur estil parisenc de l’època.

Com a actuació central del dissabte nit i evocant a les grans orquestres dels anys 30, actuarà la *Big *Band d’Onda, acompanyada amb la veu de la Magnífica vocalistes castellonenca, Barbara Breva i amb la presència també com a solista, del clarinetista Chema Peñalver. En el programa que la Big Band ha preparat, es troben peces tan conegudes com: Jumpin at the woodside, Jive at five, Cabaret, My heart belongs to daddy, Big spender, Fligth of the foo bird, Switch in time, Clarinet a la king, A tisket a tasket, Orange Colored Sky, Lets dance, Vereda tropical, Black Coffee Blues, I can cook too i Sing sing sing.

A més, durant tot el cap de setmana, també se celebraran els concursos tradicionals de l’esdeveniment, com el Fotomaratón, el concurs de pintura ràpida el de vestimenta i el d’ambientació dels llocs del mercat ambulant modernista.

En definitiva, tot un compendio d’activitats de les quals gaudir i que es poden consultar íntegrament en: http://benicassimbelleepoque.es/

Foto facilitada per Antonio Pradas

Compartir