El Parc Central de València augmenta la zona d’ombra amb la col·locació de bruc a la pèrgola

1142

L’Ajuntament de València ha iniciat la instal·lació de bruc natural en la pèrgola del Parc Central. En total s’estan cobrint 1.300 metres quadrats de superfície per a dotar de zones d’ombra a este espai que des de fa mesos han visitat milers de persones.

El regidor de Jardineria Sostenible i Renaturalització de la Ciutat i vicealcalde de València, Sergi Campillo, ha explicat que pel reduït temps que fa des que es va obrir al públic el Parc Central, «la majoria d’espècies arbòries són juvenils i necessiten un temps per a créixer i poder desenvolupar tota la seua copa». Este és també el cas a la pèrgola central, que està destinada a ser coberta per plantes enfiladisses «que ara estan creixent i a bon ritme, però encara no donen l’ombra que donaran quan el seu creixement es complete». És per això, i davant els comentaris de veïns, veïnes i persones usuàries del parc sobre la necessitat de més zones d’ombra, que s’ha decidit realitzar esta intervenció, a càrrec de l’Organisme Autònom Municipal de Parcs i Jardins amb un pressupost d’aproximadament 4.500 euros.

S’ha optat pel bruc natural per ser un material fàcilment degradable en uns pocs anys, donant temps així a les plantes enfiladisses plantades en la base de la pèrgola perquè colonitzen la part superior i doten així d’ombra a tota l’estructura. D’esta manera, s’aconseguix avançar la creació d’ombra en el camí principal del parc, que pràcticament unix els barris de Russafa i Malilla, sense modificar el disseny original, ja que seran les plantes enfiladisses les encarregades d’ombrejar la zona d’ací a uns pocs anys.

Campillo ha posat en valor esta nova intervenció per a millorar el benestar de les persones usuàries del Parc Central, «un dels emblemes de la nostra ciutat, que ens ha costat dècades tindre’l però que, per fi, una part importantíssima està ja oberta al públic des de fa mesos, sent esta una de les grans notícies de l’anterior mandat per als veïns i veïnes de la nostra ciutat».

Compartir