El Palau dels Borja, l’hotel Magic Villa Luz i Trasmediterranea, premiats en la II Gala del Turisme de Gandia

1362

El Jurat dels Premis i Reconeixements ‘Turisme de Gandia’ es va reunir a la vesprada d’ahir per valorar les candidatures i dictaminar quins són els guardonats d’enguany, els quals recolliran els seus premis i reconeixements en la II Gala del Turisme. Aquest acte té una vocació clara: valorar el treball ben fet que realitzen empreses, entitats i associacions per millorar el turisme de la ciutat i encoratjar-los perquè vagen per la mateixa línia. La segona edició de la gran festa del turisme tindrà lloc el pròxim 23 d’abril a les 20 hores al Museu Faller, un important punt d’atracció turística de la ciutat que enguany compleix una dècada de vida. Està prevista l’assistència del voltant de 400 persones vinculades al sector empresarial turístic.

El jurat ha estat compost per:
-Presidenta: Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, com a responsable de l’Àrea de Turisme de l’Ajuntament.
-Vocals:
-Cap de l’àrea de Competitivitat Turística de l’Agència Valenciana del Turisme, José Luis Wagner.
-Director del Patronat Provincial de Turisme ‘València Turisme’, Evarist Caselles.
-Tècnica superior de Turisme i professora del Campus de Gandia i professora, Lola Teruel
-Premiat en l’edició anterior, Agustín Gómez.
-President de la Comissió de Turisme de Faes, Vicente Frasquet.
-Representant de la Xarxa d’Espais Culturals (XEC) de Gandia. Balbina Sendra.
-Secretària: La tècnica de Turisme de l’Ajuntament de Gandia, Olatz Megía.

-Els premis i reconeixements ‘Turisme de Gandia’ del 2018 són els següents:
PREMIS
Premi a la trajectòria turística, innovació i/o aposta per la qualitat. S’atorga a aquelles empreses que hagen desenvolupat iniciatives empresarials o de dinamització de productes o a aquelles que hagen destacat en la seua professió en pro del turisme.
– Palau Ducal dels Borja. És un dels principals recursos turístics de la ciutat. Les activitats oferides s’han incrementat en els últims anys així com la seua varietat per a poder adaptar-se als diferents tipus de públic. L’aposta per la innovació i la qualitat es veu reflectida en els resultats de les estadístiques sobre l’afluència de públic, en les quals el nombre dels visitatns del 2017 (50.554) front a l’any anterior (47.012) reflectixen un augment de 3.542 visitants. Destaca l’augment d’estrangers, que en 2017 van ser 8.342 front als 7.647 del 2016.
– Hotel Magic Villa Luz (Villa Luz Family Gourmet & All Exclusive Hotel). La cadena hotelera Magic Costa Blanca ha realitzat una important aposta pel turisme de qualitat i ha fet una inversió de 7 milions d’euros a l’hotel Magic Villa Luz, que ha passat de tres a quatre estreles superior. L’hotel s’ha remodelat i ha basat la seua temàtica en l’esperit del pintor valencià Joaquín Sorolla.
– Trasmediterranea (Proposta del Jurat). L’any passat, en l’any del centenari de Trasmediterranea, els clients van valorar la línia Gandia-Illes Balears com la millor línia de la naviliera. El 8 de juny l’Almudaina II tornarà a eixir de Gandia cap a Sant Antoni, i per primera vegada, cap a Palma de Mallorca. Trasmediterranea, amb 35.000 passatgers, ha ajudat a enriquir l’oferta turística de Gandia. L’impacte econòmic a Gandia és de 6 milions d’euros.

RECONEIXEMENTS:
a) Reconeixement a l’impuls del turisme de Reunions, Incentius, Congressos i Esdeveniments (Mice). S’atorga a qui haja contribuït a la realització d’activitats que repercutisquen de forma positiva en el turisme de Gandia, reconeixent així els mèrits de persones o col•lectius que es caracteritzen pel seu compromís, esforç i dedicació a l’hora d’atraure a la destinació reunions, incentius, congressos i esdeveniments (no esportius) que contribuïsquen a la desestacionalització.
S’ha reconegut a:
-La Setmana Santa, pel 43 Encontre Diocesà. Aquest esdeveniment organitzat per la Junta Major de Germandats de Gandia ha portat a la ciutat a 5.000 confrares de tota la Diòcesi de València, que han participat en diferents actes culturals i religiosos.
-ProduceMe, per l’organització del cicle Escena Gandia. L’empresa, amb una inversió d’1,7 milions d’euros en artistes i més d’1,5 milions en producció i comunicació, ha generat un impacte econòmic a Gandia de més de 5 milions d’euros.

b) Reconeixement a l’impuls del turisme associat a esdeveniments esportius. S’atorga a qui haja contribuït a la realització d’activitats esportives que contribuïsquen a la desestacionalització.

-El Club d’Atletisme Safor pel 10K Nocturn. És una cita referent dins del calendari de curses nacional. La prova naix amb l’objectiu turístic d’atraure un target específic que combine esport i turisme com a fòrmula per a desestacionalitzar el turismo. Cada any participa més gent de fora de la Comunitat Valenciana, superant les 4.500 persones a l’última edició.
-A l’empresa Tour Esport Events pel IV Campionat Nacional de Dards Electrònics ‘Phoenix’ (Proposta del Jurat), celebrat al mes de març a Gandia. L’esdeveniment atrau a més de 4.000 persones que omplin els hotels de Gandia i deixa un retorn a la ciutat de prop d’un milió d’euros. Aquesta competició contribueix a la promoció de Gandia com a destinació d’esport i oci saludable.

Amb caràcter extraordinari i a proposta de la presidència del Jurat, s’ha atorgat una Menció Especial a la candidatura presentada pel Museu Faller de Gandia. A judici del Jurat, el Museu Faller de Gandia ha de ser distingit per la seua contribució i aposta decidida pel turisme de Gandia.
El Museu Faller de Gandia, Centre d’Interpretació de la Festa Fallera, s’ha convertit en un atractiu turístic de primer ordre a la ciutat. Ha augmentat les seues visites progressivament, i enguany, espera superar els 10.000 visitants. Enguany compleix una dècada de vida. Va ser el primer Museu dedicat a la festa de les falles reconegut institucionalment i és un referent en tot el territori valencià.

Enguany s’ha establert un marc per a la concessió de reconeixements i premis, i les bases es van publicar a la web visitgandia.com. El termini va acabar el 31 de març. Han pogut ser candidats les persones físiques, jurídiques, entitats i institucions públiques i privades, nacionals o estrangeres que hagen destacat en cadascuna de les modalitats convocades per una aportació continua i/o rellevant al desenvolupament turístic de Gandia. La proposta de candidatura per a la concessió de reconeixements o premis ha pogut efectuar-se pel mateix candidat; i el mateix jurat també ha presentat candidatures.

Per a la valoració de les candidatures, el jurat que ha tingut àmbit autonòmic, ha utilitzat els següents criteris bàsics d’avaluació:
1.El nivell d’alineació amb l’estratègia de la destinació per a la consecució dels objectius generals del sector turístic.
2.La singularitat de la iniciativa presentada.
3.La contribució a la desestacionalització de la destinació turística de Gandia de l’activitat proposada.
4.Rercusió en mitjans de comunicació i projecció de la marca Gandia.
5.Compromís amb la qualitat demostrat mitjançant una distinció en algun sistema de qualitat.

El jurat ha valorat la qualitat de tots aquells que s’han presentat, ha agraït la seua participació i ha destacat l’alt nivell dels participants. El jurat ha reconegut la seua tasca i el seu afany per contribuir què Gandia siga considerada com una ciutat referent de qualitat turística. Per això, ha felicitat a tots els guardonats i ha encoratjat a aquells que no han pogut ser premiats (les bases reguladores estableixen un màxim de premiats), a continuar treballant pel turisme de la ciutat.
A la Gala també es reconeixerà a tots aquells que estan enrolats al Sicted (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destins). Enguany són 89 els establiments i serveis de la ciutat que estan immersos en aquest procediment. Aquesta distinció exigeix a hotels, apartaments, càmpings, platges, restaurants, oficines, agències de viatge, comerços, escoles de vela i rem, Policia Local, Salvament i Socorrisme, entre d’altres, uns estàndards de qualitat.

Compartir