El nou heliport de Viver reforçarà la xarxa de seguretat de l’interior de Castelló

528

La Diputació de Castelló avança en el seu Pla Provincial d’Helisuperficies a favor de l’atenció d’urgències mèdiques i casos d’emergències a la província com a part del seu programa #Repoblem a favor de l’interior de la província i per a revertir la despoblació. Amb això, el Govern Provincial està fent de Castelló una de les províncies més preparades per a la resposta d’emergències, especialment en els municipis d’interior més inaccessibles. El president de la Diputació, Javier Moliner, ha comprovat aquest matí al costat de l’alcalde del municipi, Vicente Martín, com la base de Viver ja culminada s’incorpora a aquesta ambiciosa iniciativa del Govern Provincial a favor de la igualtat d’oportunitats en el territori.

“Hem posat en marxa aquesta instal·lació que ve a conferir seguretat a tota la zona, sabent que tindran una capacitat de resposta davant emergències moltíssim més ràpida, directa i efectiva. Ha sigut una obsessió del Govern Provincial l’intentar que la província de Castelló tinguera la millor xarxa de *helisuperficies, perquè som conscients que una orografia com la nostra en els temps de resposta en el món rural moltes vegades per mitjans convencionals per carretera comptem amb serioses dificultats i enteníem que les *helisuperficies són una manera d’atendre emergències especialment sanitàries amb uns temps de resposta que no excedeixen els 15 o 20minuts”, ha explicat el president.

Quant a la ubicació estratègica d’aquesta instal·lació a Viver, el president Moliner ha assegurat que “dins d’aquesta xarxa era fonamental que Viver tinguera aquesta instal·lació i gràcies a la predisposició de l’Ajuntament vam poder aconseguir aquests extraordinaris terrenys amb una capacitat per a donar seguretat a un poble i que gràcies a la col·laboració de l’Ajuntament, de la Diputació i del Consorci Provincial de Bombers podem hui prestar un servei que és un valor afegit de qualitat d’assistència als veïns d’aquesta comarca que veuran com la capacitat dels serveis d’emergències per a actuar davant qualsevol circumstància no desitjada serà molt més ràpida”.

Per part de l’Ajuntament de Viver, el seu alcalde, Vicente Martín, ha agraït “la construcció d’aquesta infraestructura en un punt estratègic que ens permet estar en un període mínim de temps en qualsevol hospital per a poder salvar vides en cas d’accidents o desgràcies que, encara que no vulguem que ocórreguen, ocorren, i ens prepara per a respondre davant elles”.

Quant a les seues característiques tècniques, cal assenyalar que l’helisuperficie de Viver compta amb una superfície total de 35 metres de diàmetre, amb 25 metres de diàmetre formigonada, en una situació estratègica amb 365 graus disponibles per a operar, una cosa especialment positiva quan es donen condicions meteorològiques adverses, i amb accés rodat fins a la plataforma perquè, en cas d’evacuació mèdica, els serveis sanitaris puguen accedir sense problema.

Dotar de més serveis a l’interior
Al costat de la base de Catí els treballs de la qual s’estan ultimant, aquesta helisuperficie de Viver ja operativa s’incorpora a les 14 ja activades pel Govern Provincial com a part del major anell de seguretat i atenció d’emergències als pobles de Castelló. Cal tindre en compte que en total són ja 15 infraestructures les que ha construït la Diputació per a facilitar l’evacuació mèdica urgent dels ciutadans de la província que ho necessiten independentment del lloc en el qual residisquen.

El president ha assegurat que “aquestes instal·lacions són estratègiques per a millorar la resposta a les emergències als pobles de muntanya i en les zones més inaccessibles. Amb elles el que pretenem des del Govern Provincial és conferir seguretat als veïns, que facen sentir que aquells que han triat viure en l’entorn rural sàpien que tenen mecanismes per a poder actuar davant una emergència que es puga produir amb urgència retallant temps d’assistència sanitària i retallant temps també en l’actuació de bombers davant incendis forestals”.

Cal tindre en compte que paral·lelament a aquests treballs a Viver i Catí, després de la concessió de les llicències urbanístiques per a la construcció de les helisuperficies de Barraques i Sorita, s’estan duent a terme els tràmits necessaris per a culminar la construcció de totes dues instal·lacions.

Cal tindre en compte que el Govern Provincial invertirà 450.000 euros en aquesta millora de la seguretat davant emergències per a garantir l’evacuació mèdica urgent en tota la geografia provincial, especialment a l’interior de la província.

Resposta sanitària en menys de 20 minutos
No en va, gràcies a la implementació d’aquestes noves plataformes, el Govern Provincial garantirà una resposta sanitària en menys de 20 minutos davant qualsevol emergència que es produïsca a la província.
Cal recordar que des que Moliner va impulsar aquest Pla Provincial d’Helisuperficies ja estan en funcionament les plataformes d’Albocàsser, Alcalà de Xivert, Atzeneta, Ballestar, Cortes d’Arenós, Llucena, La Salzadella, Montanejos, Morella, Sant Vicent de Piedrahita, la Todolella, Vall d´Alba, Vilafranca, Villahermosa i Viver.

Compartir