El nou espai enjardinat del Mercat de Vell serà una realitat en poc de temps

858

El regidor de Comerç, Carlos Galiana, acompanyat pels tècnics del Servici de Comerç i Abastiments, ha visitat este matí les obres del nou emplaçament del tradicional mercat de vell, que es desenvolupa cada diumenge i dia festiu. La nova plaça enjardinada està situada en la confluència de l’avinguda dels Tarongers amb el carrer de Lluís Peixó. L’import de l’obra ascendix a 1.042.843,24 euros i el projecte contempla una nova zona verda de més de 12.000 metres quadrats.

Segons ha assenyalat Carlos Galiana, les obres van «a molt bon ritme i es preveu que finalitzen en la data estipulada en un primer moment, el 13 de novembre». Actualment s’ha realitzat el 70 % de la tanca exterior, tots els escocells dels 98 arbres que es plantaran, més un que s’ha aconseguit salvar. Així mateix, ja s’han efectuat totes les canalitzacions de reg dels arbres, els vials del passeig dins del jardí i els subministrament de llum per als fanals de la zona per a vianants.

D’altra banda, esta obra també compta amb un nou espai de parc per a veïnes i veïns, que disposa d’abundant arbratge, jocs infantils, una àrea de socialització animal i aparells de manteniment fitnes i salut. En el projecte per al nou mercat de vell es preveu que puguen situar-se 517 parades de venda; i el disseny de l’espai i la disposició de l’arbratge previstos permeten que pràcticament totes les parades tinguen un arbre pròxim.

La nova zona enjardinada es tancarà en horari nocturn, de manera que hi haurà control sobre els accessos tant de les persones (ciutadania i comerciants) com dels vehicles autoritzats i els empleats públics (policia local, inspectors…).

Compartir