El nivell d’absentisme laboral a l’ajuntament de València, el més baix de la seua historia

888

La taxa d’absentisme laboral per accidents de treball a l’Ajuntament de València s’ha situat en juliol en el nivell més baix de tota la seua història des que es recullen estes dades, segons ha traslladat la mútua UMIVALE en el seu informe trimestral presentat en la reunió mantinguda este matí amb la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario, qui ha explicat que este resultat és fruit de les polítiques municipals compromeses amb les condicions laborals, la salut i la seguretat de totes les treballadores i tots els treballadors de l’administració local. Des de 2015 la taxa ha descendit des del 0,55 al 0,32 %, el que suposa una davallada de més d’un 38 per cent.

La dada de juliol suposa alhora una baixada d’un 20 % respecte de 2018, i situa l’absentisme a l’Ajuntament per baix de la mitjana del sector, que actualment està en un 0,41. «Estos resultats són conseqüència directa del desenvolupament constant d’accions diverses de prevenció dels riscos laborals i de la conscienciació i sensibilització al personal municipal sobre hàbits saludables, utilització dels equips de protecció individual o campanyes de conscienciació per previndre accidents laborals, així com del treball de coordinació entre la mútua i l’Ajuntament fent un rigorós seguiment de les causes que produïxen els accidents, entre altres», ha afirmat Notario, qui ha situat a l’inici del mandat anterior, en 2015, l’assumpció de la promoció de la salut i la seguretat del personal municipal com a objectiu fonamental de govern.

Este descens s’ha produït de forma generalitzada en tots els col·lectius. En el cas de la Policia Local la reducció ha sigut d’un 20 % respecte del període anterior; d’un 35 % en Bombers i Protecció Civil. Altra dada a destacar de l’informe és la baixada del nombre de jornades perdudes que ha passat de 8.498 en 2018 a 6.703 en el mateix període de 2019.

«Sentim una gran satisfacció amb estos resultats perquè, mentre la recuperació econòmica ha anat acompanyada en la resta d’administracions públiques d’un augment de l’absentisme laboral, en l’Ajuntament de València ens situem en les xifres més baixes d’absentisme per accidents laborals de la seua història, continuant una progressió iniciada en 2015», ha afirmat Notario, qui ha recordat que «és este equip de govern qui va crear el servici de Salut Laboral i Prevenció de Riscos Laborals, qui va aprovar el primer Pla de Prevenció de Riscos Laborals i va apostar per la professionalització d’estes polítiques amb la incorporació de dos persones tècniques superiors en prevenció de riscos laborals en l’oferta d’ocupació pública de 2016».

Compartir