El Museu Valencià d’Etnologia tracta la mort perinatal al marc de les #Etnoconverses

1287

El Museu Valencià d’Etnologia acollirà el dijous 10 de maig una nova cita dels #Etnodebats que versarà sobre la mort perinatal. Aquesta nova entrega dels debats que acull el Museu, que depèn de l’àrea de Cultura de la Diputació, és una activitat vinculada a l’exposició temporal ‘Imatges de mort: representacions fotogràfiques de la mort ritualitzada’ que acull la institució museística.

La conversa proposarà la reflexió sobre la mort perinatal i el procés de dol al que s’enfronten les famílies. Per a això, l’encontre proposarà el debat sobre com es viu la mort i de quina manera les persones es relacionen amb ella, així com també es plantejarà la validesa de la fotografia postmortem. A les 18.30 hores es realitzarà una visita a l’exposició temporal i a les 19 hores començarà l’#Etnoconversa per a poder apropar, compartir i visibilitzar una mort que habitualment queda silenciada.

El debat estarà coordinat per Norma Grau, fotògrafa i psicòloga autora d’una de les fotografies exposades al Museu, a més de responsable del projecte Stillbrith d’acompanyament de famílies en procés de dol per la pèrdua d’un bebè en període gestacional. Esther González, historiadora de l’art i experta en fotografia postmortem, Sara Jort, psicoterapeuta Gestalt especialista en suport a famílies en dol perinatal, i Elvira Monzó, comadrona de l’Hospital Clínic de València, també intervindran en el debat.

A més, l’encontre comptarà amb la presència de famílies, representants de les associacions valencianes Nubesma i Dolina, formades per pares i mares que han perdut les seues criatures i que acompanyen a altres que sofreixen la mateixa experiència.

Compartir