El Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ gaudeix d’una intensa vesprada d’exposicions i conferències

1211

Aquesta vesprada s’ha presentat al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’ d’Onda l’exposició ‘Sotabalcons’, que està inclosa en el programa educatiu “Al voltant dels taulells”, organitzat per l’Ajuntament. A la inauguració ha acudit la tinent d’alcalde d’Educació i regidora de Museus, Encarna Ribes, a més dels alumnes participants acompanyats pels seus pares i mares, familiars i professors. Enguany, uns 350 alumnes de sisè de Primària de diferents centres educatius d’Onda han participat en aquesta activitat, que es realitza des de fa anys amb molt èxit entre l’alumnat. Ribes ha aprofitat l’acte per a “felicitar a tots els alumnes que poseu el vostre treball i il·lusió a crear les obres que estem exposant avui”.

Amb aquests treballs, els xiquets han demostrat les seves habilitats i han après tècniques per a pintar taulells, alhora que s’han divertit. Concretament, l’activitat ha constat de dues fases diferenciades que combinen el treball manual de la plàstica i el treball més reflexiu de coneixements del mitjà. En una primera fase, els estudiants han visitat el centre històric d’Onda, on han pogut contrastar la informació rebuda a l’aula i després han dissenyat els esborranys per a la posterior elaboració dels seus propis ‘sotabalcons’. Per a acabar l’activitat, s’han recopilat tots els treballs i la documentació utilitzada per a mostrar-se a l’exposició que estarà oberta al Museu fins al 10 de juny.

A més, aquesta vesprada també ha tingut lloc la tercera conferència inclosa en el ‘Cicle de Conferències’ organitzat amb motiu del 50 aniversari del Museu del Taulell. En aquesta ocasió, Vicent Guerola i Ignasi Gironés, tots dos doctors en Belles arts per la Universitat Politècnica de València, han parlat sobre ‘La pintura ceràmica valenciana del segle XVIII, de la manufactura tradicional taulellera i els nous models de producció preindustrial’. A la conferència s’han tractat les manifestacions més innovadores i importants que van significar un considerable avanç en l’adquisició de noves fórmules tècniques de producció, així com la incorporació de noves gammes cromàtiques, i la gradual obertura a repertoris gràfics d’inspiració i origen culte.

Compartir