El Museu de Prehistòria de València reb a més de 860 visitants en la Nit dels Museus

1234

Des de fa tretze anys que el Museu de Prehistòria participa activament a la Nit Europea dels Museus. Este event, que organitza el Ministeri de Cultura de França i que es va estendre ràpidament a altres països de l’àmbit europeu, té una acollida excel·lent entre el públic de la ciutat de València y municipis propers.

Este any el museu, dependent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, ha seguit el lema proposat per l’ICOM “Museus hiperconnectats: noves perspectives, nous públics” fent seu el lema “Connectat amb el museu”.

Des de les 21’30h del dissabte, en que va obrir les seues portes, fins les 2 de la matinada 861 persones participaren en les seues activitats.

El públic podia realitzar visites guiades a l’exposició temporal “L’Enigma del Vas, a la sala de Món Romà o visites familiars a la sala de Cultura Ibèrica on una nimfa, una dama o el propi “Guerrer de Moixent” i el seu cavall acompanyaven al visitant al seu recorregut. Al mateix temps, al pati, es feren diversos tallers i es va instal·lar un photocall on el públic va es poder realitzar “una imatge per al record” vestint-se de iberes i ibers.

El divendres, Dia Internacional dels Museus, 430 persones participaren en les visites guiades, tant a estudiantes de diferents etapes de formació com a associacions i col·lectius del barri, dins d’un projecte inclusiu més ampli de participació ciutadana que porta desenvolupant el museu al llarg d’este any. A més de les visites concertades, al voltant de 174 persones realitzaren visites lliures a les diferents sales del museu.

Per a tancar les activitats d’esta setmana, on els museus han sigut protagonistes, la Biblioteca infantil del Museu de Prehistòria va preparar una animació titulada “Egipte una cultura hiperconnectada per un riu, a la qual assistiren 148 persones

Les més de 1600 persones que ens han visitat al Dia i la Nit dels museus mostren l’interès de la ciutadania per la cultura i consolida al Museu de Prehistòria de València com a un referent del patrimoni arqueològic valencià.

Compartir