El museo MARQ d’Alacant reb 101.108 per l’exposició ‘Irán, Cuna de Civilizaciones’

819

Un total de 101.108 persones han visitat l’exposició internacional “Irán. Cuna de civilizaciones” que ha acollit el MARQ des del passat 14 de març fins a aquest mateix diumenge. El museu ha aconseguit els 2.444 visitants durant aquest cap de setmana de portes obertes amb les quals el centre ha volgut celebrar el comiat d’aquesta ambiciosa mostra que recorre la trajectòria d’una de les cultures més remotes i prolífiques de la història a través de 195 peces.

Aquestes xifres revelen el gran interés que desperta entre les alacantines i alacantins les propostes del MARQ i, molt especialment en aquest cas, la cultura iraniana i l’exposició que entorn de la mateixa ha oferit el museu en aquests últims cinc mesos.

Així mateix, també s’ha obtingut una gran resposta en totes aquelles activitats que el MARQ ha programat entorn d’aquesta mostra: tallers didàctics, jocs, comptacontes, concerts de música tradicional iraniana, conferències, passades de cinema, jornades científiques, cursos de formació al professorat, i sobretot, passades guiades i *teatralizados, al llarg d’aquests intensos mesos.

D’aquesta forma, s’han realitzat un total de 417 visites guiades en les quals han participat 13.999 persones, 27 visites teatralitzades de les quals han pogut gaudir 765 visitants i més de 800 passades de protocol, entre els quals cal destacar el de la Responsable d’Exposicions del Victòria & Albert Museum de Londres, en ple procés de producció de l’Exposició que sobre Art Iraniana inaugurarà el mes vinent d’octubre.

La mostra ha rebut, a més, la visita de la responsable d’Exposicions del Museu Nacional d’Iran, Nina Rezaei, qui a partir de demà participarà també en les labors de desmuntatge i embalatge de les quasi 200 peces que integren Iran. Bressol de Civilitzacions a càrrec de les arqueòlogues i tècnics del MNI, que van arribar aquest dissabte a Alacant -i van voler veure per última vegada les seues peces en les nostres vitrines el dia de la clausura de l’exposició-, i la supervisió del personal tècnic del MARQ

Totes dues col·leccions uniran les seues destinacions de retorn a Iran; les del MNI per a reintegrar-se a les seues sales permanents i les del *MARQ per a ser exposades a les Sales temporals del museu iranià i ser mostrades al públic a partir del pròxim 22 de setembre sota el títol Alacant: Tresors del MARQ.

Compartir