El Mundial de Trail converteix a Castelló en referent internacional de turisme esportiu

1275

La província de Castelló fa història amb l’arribada del Campionat del Món de Trail dissabte que ve 12 de maig com referent internacional de turisme esportiu. Castelló concentrarà l’atenció mediàtica internacional i ja hi ha 80 periodistes confirmats de distints països per a cobrir esta competició en què participen els 400 millors corredors de muntanya del món. Una repercussió sense precedents que es convertirà en la millor oportunitat per a posicionar en el món la província de Castelló com el millor escenari esportiu, el programa de la Diputació que precisament perseguix generar noves oportunitats econòmiques en els pobles a través de l’esport.

El presidente de la Diputación, Javier Moliner, ha destacado hoy en la presentación oficial del Campeonato del Mundo que “el sábado arranca el mayor evento deportivo de los últimos tiempos que vivirá la tierra de Castellón, la primera vez en la historia que reuniremos a los 400 mejores corredores del mundo, de 49 países y los cinco continentes para alargar la leyenda en torno al Penyagolosa y a este escenario deportivo del Mediterráneo. 400 corredores que se unen a los 2100 que correrán la MiM y la CSP en la Penyagolosa Trails”.

Quant a les grans oportunitats que obri esta gran finestra esportiva per a Castelló, Moliner ha assegurat que "todo el focus mediàtic internacional es fixarà en la nostra província durant els pròxims dies, amb una repercussió sense precedents. Serà la nostra oportunitat per a seduir a milions de persones de tot el món perquè vinguen a disfrutar de l’esport, de les nostres muntanyes, paisatges, gastronomia, pobles i tradicions”.

En el desenvolupament de l’acte s’ha formalitzat l’hissat de la bandera del Campionat del Món i s’ha presentat l’escultura dissenyada per l’artista Manuel Sáez que dóna forma als trofeus del Campionat i de Penyagolosa Trails. El director de Penyagolosa Trails, Tico Cervera, ha agraït a més “el suport de tots els col·laboradors i patrocinadors que han cregut en este projecte i ens han acompanyat durant tota la trajectòria de tants anys fins a arribar ací”.

Amb l’elecció de l’Associació Internacional de Trail Running de fer Penyagolosa Trails seu del Campionat del Món, Penyagolosa se situa a l’altura d’altres destins internacionals com el Montblanc, la Marató dels Sabres, The Western States o la Madeira Island.

Més de 50.000 reproduccions de l’espot oficial de la carrera

L’espot promocional de la carrera s’ha convertit en viral i ja acumula més de 50.000 reproduccions a través de les Xarxes Socials. La Diputació de Castelló ha unit el talent dels esportistes castellonencs a l’espectacularitat del recorregut de la Penyagolosa Trails en esta peça audiovisual de poc més de dos minuts amb què promociona la província com a seu del Mundial de Trail.

Esta acció és un pas més del treball que està realitzant el Govern Provincial per donar a conéixer esta fita esportiva històrica per a la província sempre que revertisca en el major benefici per al territori castellonenc. Baix els lemes #OrgulldeCS i #CSEscenarioDeportivo transcorre este espot que assenyala de la mà d’esportistes castellonenca que ja han fet història que ‘Castellón tornarà a fer història el pròxim 12 de maig’.

Cerimònia inaugural dijous que ve pel centre de Castelló

Una altra de les accions a través de què la Diputació posarà en valor el Campionat del Món de Trail en la província serà la pròxima cerimònia inaugural del campionat que tindrà lloc dijous que ve amb un espectacle únic de la mà de la companyia vila-realense Xarxa Teatre.

Així, el Govern Provincial ha previst junt amb l’organització de Penyagolosa Trails una desfilada de les seleccions que participen en el Mundial que recorreran els principals carrers del centre de Castelló acompanyades per un espectacle cultural protagonitzat per Xarxa Teatre i que estarà carregat de simbolisme dels valors i principals fites culturals que defineixen la província de Castelló.

Compartir