El millor jazz sonarà al Palau de la Música durant tot l’estiu

1343

El XXIII Festival de Jazz del Palau de la Música se celebrarà del 26 de juny al 7 de setembre pròxims, amb una programació que combina la presència de grans figures del panorama internacional i espanyol, juntament amb noms emergents i destacades mostres del jazz valencià. La presidenta en funcions del Palau de la Música, Glòria Tello, ha presentat este matí la programació, acompanyada pel director del Palau, Vicent Ros, i el coordinador del festival, Enrique Monfort.

La regidora Glòria Tello ha destacat que per primera vegada en esta edició, el Festival es prolongarà tot l’estiu, fins el mes de setembre, un mes habitualment sense activitat en el Palau. «S’estendrà al llarg dels mesos de juny a setembre, inundant literalment València amb 15 escenaris diferents -4 més que l’any passat- (Jardins del Palau, les Sales Rodrigo i Iturbi, Sala García Navarro, Conservatori Municipal José Iturbi, Claustre Universitat (Serenates), Platja de la Malvarosa i 8 barris i pobles). En definitiva, 30 actuacions amb més de 300 músics».

Tello ha destacat també que «s’estan estrenyent els llaços amb el teixit empresarial valencià de l’àmbit del jazz, a través del Festival Mar i Jazz, amb el qual col•labora el Palau». La presentació del festival ha comptat també amb la presència del dissenyador del cartell anunciador, Boke Bazán.

Entre les grans estreles internacionals i nacionals que han confirmat la seua presència en el veterà festival del Palau destaquen noms com ara Madeleine Peyroux, Bobby McFerryn, Kenny Barron i, per primera vegada a València, Kyle Eastwood, Amadou & Mariam and Blind Boys of Alabama i Gregory Porter. Juntament amb ells, també ocuparan l’escenari figures emergents com Melissa Aldana i, així mateix, s’ha previst una destacada presència de jazz valencià i en femení, com és el cas de Nes.

Com en les últimes edicions, el festival ix dels murs del Palau i s’estendrà per diferents punts de la ciutat. S’han programat huit actuacions, obertes al públic, que es podran gaudir en cinc barris i en tres pobles de València. A més, hi haurà onze actuacions gratuïtes, dos d’elles als jardins del Palau. En conjunt, els preus de les entrades del cartell oscil•laran entre els 3 i els 40 euros.

L’organització ha buscat oferir una programació marcada per la varietat i la qualitat, amb una àmplia representació de gèneres per a tots els públics, com el jazz llatí dels cubans Pepe Rivero i Paquito D’Rivera; fusió, amb Martirio i la Banda Municipal; el jazz ortodox de Kenny Barron; la presència de crooners com Gregory Porter; altres grans veus, com Madeleine Peryoux i Bobby McFerrin, i el jazz contemporani d’Abe Rábade, que actuarà amb i l’Orquestra de València.

EL JAZZ VALENCIÀ

A més, s’ha reservat un espai ben definit per al jazz valencià, que estarà representat per diversos projectes de qualitat. L’Orquestra de València actuarà el 2 de juliol en el marc del Festival Serenates (al centre Cultural La Nau), amb un concert solidari en favor de l’associació Galgos 112, que serà dirigit per Beatriz Fernández, i que comptarà amb les actuacions del trompetista Rubén Simeó i el pianista Óscar Oliver. Deu dies després, l’artista Abe Rábade i el seu trio presentaran el projecte «Tránsitos».

Per part seua, la Banda Municipal presentarà el 27 de juny, als jardins del Palau, un programa de fusió amb l’artista Martirio. La Sala Rodrigo acollirà l’actuació de Nes, la nova revelació del jazz mediterrani, el 4 de juliol; Perico Sambeat’s Electric Bath Ensemble, amb un tribut a Don Ellis, el 6 de juliol, i Albert Palau’s Flight Mode Quintet / Vicente Espí Quartet Espiral, l’11 de juliol. El festival arrancarà el 26 de juny amb l’actuació de Pepe Rivero Yoruba Latin Project, que donarà pas, l’endemà, al programa de fusió que unirà la Banda Municipal i Martirio.

MÚSICA EN BARRIS I POBLES

Com a novetat d’esta edició, els escenaris de jazz en els barris i pobles es desenvoluparan també durant el mes d’agost, amb concerts espectaculars que es podran gaudir a Natzaret, Patraix, Russafa, Ciutat Jardí, Ciutat Vella, el Saler, el Perellonet i Pinedo.

En total, el Festival disposa d’un pressupost de 227.976 € , la qual cosa suposa un increment de més de 70.300 euros sobre el pressupost de la passada edició (que va ser de 157.626 €).

Compartir