El mercat del Cabanyal sol·licita a l’ajuntament la fi del conveni d’autogestió

1518

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, s’ha reunit este matí amb representants del Mercat Municipal del Cabanyal. La reunió de treball ha tingut com a punt de l’ordre del dia la voluntat del mercat d’abandonar el seu conveni d’autogestió actual (es tracta de l’únic mercat, junt al Central, que mantenia esta modalitat de gestió).

Així, l’Ajuntament assumirà la gestió del Mercat Municipal del Cabanyal i col•laborarà amb l’Associació amb accions conjuntes que es determinaran en properes reunions. La alternativa que es baralla es la gestió directa per part del consistori (que és la modalitat que funciona en la resta de mercats municipals).

La reunió entre el mercat del Cabanyal i la regidoria de Comerç s’ha desenvolupat en un “bon ambient” i amb “plena sintonia” entre les dos parts. El regidor de Comerç, Carlos Galiana, ha volgut “agrair la col•laboració que des de 2016 estan tenint tots els membres del Mercat del Cabanyal amb esta qüestió. Raonant i treballant colze a colze i des de la confiança entre les dos parts es poden aconseguir coses molt positives per als mercats municipals de la ciutat”.

GALIANA GARANTEIX UNA INVERSIÓ DE 450.000 EUROS

Després de les negociacions l’Associació de Venedors del Mercat del Cabanyal ha aconseguit un compromís per part del regidor d’augmentar les inversions al mercat, així com garantir la neteja, la seguretat i el manteniment de les instalacions.

Així, Galiana ha garantit una inversió de 450.000 euros per al Mercat del Cabanyal, provinent, entre altres, del fons europeu del Pla EDUSI. És una ajuda que se suma a la ja realitzada recentment que ha consisitit en canviar tot el sistema de climatització del mercat.

Concretament, l’acció de substituir els equips de climatització era una mesura necessària perquè els anteriors aparells funcionaven mitjançant un refrigerant anomenat R22, un gas fluorat que no es pot recarregar ni manipular des del 1 de gener de 2015 per la seua condició de contaminant, que destrueix la capa d’ozó i incrementa l’efecte hivernacle i l’escalfament global. El nou equip de climatització compleix amb totes les normes mediambientals.

Compartir