El mercat de Benicalp acabarà en breu les obres de la façana i les parades

679

La Regidoria de Comerç ultima les obres de reparació de les fissures i clevills en tancaments i particions de la façana del Mercat Municipal de Benicalap i dels locals comercials situats en l’exterior.

El regidor de Comerç de l’Ajuntament de València, Carlos Galiana, ha valorat positivament l’estat de les obres de reparació del Mercat Municipal de Benicalap i ha posat en valor les intervencions realitzades durant estos últims mesos en els mercats municipals. «Per al Govern de la Nau són una prioritat els mercats municipals de la ciutat i així ho estem demostrant des de principi de mandat», ha dit.

En la reforma del mercat s’ha elaborat un informe previ de les actuacions a realitzar amb detall de l’anàlisi de les fissures, caracterització de les patologies, avaluació i estudi de les possibles causes de l’aparició dels clevills. Les obres no afecten les condicions urbanístiques de l’edifici ni al seu ús.

El Mercat Municipal de Benicalap, situat al carrer Miguel Servet número 28 i inaugurat el 12 de setembre de 1986, té en l’actualitat 32 anys d’antiguitat. L’edifici consta fonamentalment de dos zones: una de locals comercials de dos altures accessibles, únicament des de l’exterior del mercat, i la zona central d’una sola altura, on estan els llocs de venda. A l’edifici es pot accedir des de qualsevol dels quatre accessos per als vianants situats en les quatre façanes.

«El Mercat Municipal de Benicalap no s’ha tancat i les actuacions s’han dut a terme principalment durant el mes d’agost per a evitar possibles molèsties als propietaris i als usuaris, aprofitant que és un mes en el qual es reduix considerablement la quantitat de gent que acudix», ha assenyalat Galiana.

També ha posat en valor el pla de reforma i recuperació dels mercats municipals de la nostra ciutat, iniciat per este govern des de principi de mandat. «Obres com esta que estem fent ara en el Mercat de Benicalap, les obres de reforma de la pescateria del Mercat de Castella que estan a punt de finalitzar, el canvi del sistema de refrigeració del Mercat del Cabanyal… són un clar exemple de les prioritats d’este govern», ha apuntat Galiana.

El pressupost de les obres és de 177.163,77 euros. «Quant al termini d’execució, està previst que les reparacions a les parades acaben en la segona setmana de setembre. De fet, de les deu parades ja s’han reparat huit i només queden dos, mentre que les actuacions al porxo de l’edifici arribaran a la fi d’octubre», ha explicat Galiana.

ALTRES INTERVENCIONS

A més de les actuals obres de reparació dels clevills, està prevista la renovació del sistema de refrigeració del Mercat Municipal de Benicalap per aparells més moderns i no tòxics, d’igual manera que es farà al Mercat del Cabanyal. En esta línia, Galiana ha comentat que «al Mercat de Benicalap, farem el mateix. És a dir, canviar tot un sistema de refrigeració que té uns 30 anys d’antiguitat i més de 103 parts de reparacions per un sistema més nou, modern i no contaminant». L’edil ha afegit que «ara mateix està redactant-se el projecte i que prompte eixirà a licitació».

Compartir