El MACA ha rebut la Medalla de la Facultat de Belles arts de Sant Carles

4924

El regidor de Cultura, Antonio Manresa i la conservadora del MACA, Rosa Castells, han recollit en la Facultat de Belles Arts d’Universitat Politècnica de València, la Medalla de la Facultat de Belles arts de Sant Carles 2019 per la seua influència en el context valencià. Un acte que ha comptat amb la presència de nombroses autoritats i representants de diferents institucions, entre els quals es trobaven, el Director Territorial de Presidència, Regidors de l’Ajuntament de València, Vicerectors, degans, vicedegans i directors de diferents universitats.

Un reconeixement que anualment es concedeix a aquelles institucions i personalitats que afavoreixen la promoció i la difusió cultural i artística de la societat valenciana. Al llarg de les XXIV edicions anteriors, s’ha pretés subratllar i posar en valor a persones i/o entitats l’aportació de les quals en l’àmbit de l’art i la cultura hagen sigut rellevants per a la nostra comunitat.

Al costat del Museu d’Art Contemporani d’Alacant, ha sigut guardonat també amb la Medalla l’artista Juan Genovés, reconegut per la rellevància de la seua trajectòria personal i artística.

Manresa ha volgut assenyalar que “és un honor, com a regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Alacant, rebre la Medalla de Sant Carles 2019 atorgada al Museu d’Art Contemporani d’Alacant, distinció que agraïsc en nom de tota la Corporació Municipal i de l’equip del MACA, encapçalat pel seu responsable Rosa Mª Castells, que m’acompanya”.

“Com bé ha reflectit Antonio Alcaraz, Director del Departament de Dibuix a qui agraïsc les seues paraules, el MACA és hereu de l’antic Museu de l’Assegurada, inaugurat en 1977 gràcies a l’esperit emprenedor i la generositat de l’artista alacantí Eusebio Sempere, que va donar a la seua ciutat la Col·lecció Art Segle XX. Un luxe per a Alacant. Els més importants noms de l’esdevindre artístic del segle XX estan presents en aquesta Col·lecció: Juan *Gris, Picasso, Miró, Calder, Kandinsky, Julio González, Millares, Saura, Tàpies, Bacon. Giacometti, Chagall, Rauschenberg, Rosenquist… una llarga llista, una selecció que va efectuar el mateix Sempere demostrant un profund coneixement de l’art del seu temps; incloent, com no podia ser d’una altra forma, a Juan Genovés a qui volem felicitar per aquest merescut premi que reconeix la rellevància de la seua trajectòria personal i artística”.

“Sempere va assumir amb fermesa l’ideal democratitzador de l’art i la responsabilitat social de l’artista i l’Ajuntament d’Alacant va acollir amb entusiasme el projecte per a fer realitat un dels primers museus d’art contemporani a Espanya. Fa més de 40 anys, en plena transició democràtica. Des de llavors, l’Ajuntament ha sostingut com a museu municipal, L’Assegurada fins a 2005 i va impulsar l’ampliació que hui gaudim, el *MACA, inaugurada en 2011”, ha prosseguit.

L’edil de Cultura ha destacat que “El Museu d’Art Contemporani d’Alacant és hui una realitat gràcies a l’obstinació continuada de moltes persones al llarg del temps. Sense el treball i el compromís de tots, incloent als Regidors de Cultura que van tindre l’oportunitat d’impulsar aquest gran projecte de ciutat, el somni de Sempere primer, i de tots després, no haguera sigut possible”. A tots ells ha volgut agrair-li-ho.

“El Museu d’Art Contemporani d’Alacant és hui un dels equipaments culturals més importants de la ciutat. És una referència necessària per les seues col·leccions de gran qualitat, tant les pròpies, Col·lecció Art Segle XX, Col·lecció Juana Francés i Col·lecció Sempere, com les depositades com la Col·lecció Fundació Caja Mediterráneo”.

“Compartir distinció amb entitats i institucions culturals, amb artistes, molts dels quals estan representats en les col·leccions del *MACA, o amb personalitats de l’estudi, investigació i crítica de l’art, mostra amb claredat l’elevat nivell dels reconeguts durant aquests anys anteriors. Ens sentim molt honrats de pertànyer a aquest elenc de “institucions i gents” de la cultura que afavoreixen la promoció i la difusió cultural i artística de la societat valenciana.

El MACA, com a museu de referència de la Comunitat Valenciana, continuarà treballant, amb el mateix ímpetu que des de 2011, per la difusió i la posada en valor de la cultura i, particularment, de l’art contemporani des d’Alacant”, ha conclòs.

Compartir