El IV ENDEI ompli la plaça de les Aules amb milers de llibres per a tots

1090

La gran afluència de públic durant el cap de setmana i les desenes d’entrevistes que s’han produït entre 20 editorials i 50 autors de tot el país fan que el IV Trobada Nacional d’Editorials Independents (ENDEI) concloga amb un gran èxit que supera les expectatives generades. I és que El Govern Provincial ha impulsat esta trobada que posiciona la capital de la Plana com a seu d’esdeveniments culturals de primer nivell que ajuden a dinamitzar l’activitat i generar noves oportunitats econòmiques en la província.

El vicepresident primer de la Diputació i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha assegurat que “l’activitat que s’ha generat entorn d’este esdeveniment cultural que es planteja com una trobada i punt de connexió entre les editorials, els lectors, escriptors i altres professionals que rodegen el món del llibre, ha sigut espectacular. L’ambient que ha creat l’ENDEI en esta quarta edició ho consolida com una cita ineludible per als professionals que treballen en l’editorial independent, però també una trobada amb lectors que fa que esta no siga una fira del llibre, sinó quelcom molt especial que ajuda a posicionar la nostra província en este ámbit”.

Així, Sales ha incidit en que “seguim treballant en iniciatives com esta que enriquixen l’oferta cultural de la província, amb la capital al cap, i que al mateix temps ens posicionen com a seu cultural a Espanya i en el mon”. Cal tindre en compte que les editorials independents es dirigixen en la seua totalitat a un públic general, encara que sí que hi ha una inclinació cap a la busca d’un lector més compromés i de ‘omplir’ els buits que deixen en el mercat les grans editorials.

Gran acollida entre el públic infantil i juvenil

Excel·lent acollida ha tingut l’especial atenció que esta quarta edició de l’ENDEI ha dedicat públic infantil i juvenil. Després de commemorar-se esta setmana el Dia Internacional de la Literatura Infantil, la Trobada d’Editorials Independents ha permés al lector accedir a un ampli catàleg de publicacions específicament dirigides a eixe públic. A més, la taula redona que hi ha tractat les noves tendències editorials en este tipus de literatura ha sigut un dels actes que més atenció ha suscitat, ja que este tipus de producte patix grans transformacions i “tan important és en la configuració dels lectors i els ciutadans del futur que són hui els nostres xiquets i jóvens” hi ha assenyalat Sales.

Compartir