El III Congrés Estatal d’Horts Ecològics Urbans i Periurbans debat en València sobre temas interessants

985

La ciutat de València acull al Centre Cultural La Beneficència la tercera edició del Congrés Estatal d’Horts Ecològics Urbans i Periurbans que, des del 2011, organitza la Societat Espanyola d’Agricultura Ecològica/Agroecologia (SEAE). Aquest encontre compta amb la col·laboració de l’àrea de Medi Ambient de la Diputació de València i d’altres institucions com l’Ajuntament de València i el d’Alaquàs, i ha estat inaugurat pel diputat Josep Bort, la regidora de Medi Ambient de València, Pilar Soriano, i Maria Dolores Raigón, representant de la SEAE.

El diputat Josep Bort ha remarcat durant la seua intervenció d’apertura del Congrés que “els horts ecològics urbans i periurbans estan cridats a complir funcions molt importants i beneficioses per a la societat, a més de millorar la qualitat de vida dels nostres municipis i ciutats”. “Hem de planificar els horts públics amb vistes a garantir el seu èxit d’acollida i aprofitar el seu màxim potencial com espais públics de referència”, ha continuat.

L’objectiu central d’aquest encontre, que es celebra els dies 18 i 19 de juny amb el lema “Ciutats que alimenten”, és actualitzar els coneixements en la matèria per tal de fomentar els projectes educatius i la visibilitat dels projectes agroecològics. A més, el congrés també constitueix una cita de referència per a l’intercanvi d’experiències i coneixements aplicats a l’agricultura urbana i periurbana ecològica, al temps que facilita el debat sobre els diferents usos i beneficis d’aquesta forma d’agricultura.

Segons ha afirmat Josep Bort, “l’agricultura dins de la realitat urbana és capaç de transformar fins i tot la forma en que ens relacionem les persones, i això ho canvia tot”. “La visió agronòmica ja no és suficient, és imprescindible la planificació dels horts amb criteris de composició paisatgística, economia, sostenibilitat, eficiència i usabilitat”, ha subratllat.

El programa d’aquestes jornades inclou diferents ponències i intervencions sobre la situació dels horts urbans a nivell internacional, la seua situació al context espanyol, les noves tendències en quant al planejament urbanístic i els horts urbans, la sobirania alimentària o els beneficis terapèutics dels horts. Així mateix, durant la vesprada del dia 19 els participants del congrés podran visitar els horts urbans d’Alaquàs i València per realitzar un taller pràctic i conèixer les experiències locals valencianes.

Compartir