El Grau de Castelló tindrà un nou pàrquing gratuït amb 110 places

1267

L’Ajuntament de Castelló, a través de la Regidoria d’Urbanisme, ha habilitat un pàrquing gratuït en el solar dels antics tallers del port, en el camí Serradal. El tinent d’Alcaldia del Grau, Rafa Simó, ha detallat que aquesta intervenció ha permès habilitar 110 places d’aparcament, “una actuació que permetrà pal•liar el dèficit de pàrquings que es generaran amb les obres de la futura zona verda de la plaça Josefina López”.

A més, el també regidor d’Urbanisme i Mobilitat Sostenible ha afegit que el seu emplaçament “converteix aquest solar en un pàrquing dissuasori que pot contribuir a reduir els desplaçaments en l’entorn residencial en el qual es troba”.

L’adequació com a pàrquing provisional d’aquesta parcel·la, d’uns 3.000 metres quadrats de superfície, s’ha executat com a actuació prèvia a l’adequació de la futura zona verda de la plaça Josefina López. “L’inici dels treballs en la zona verda situada al costat de la piscina Emilio Fabregat suposarà reduir les places d’aparcament pel que amb aquest aparcament compensem, per endavant, aquest dèficit”. Per a açò, l’Ajuntament ha llogat el solar i ha habilitat les places de pàrquing d’accés gratuït.

La urbanització de la plaça Josefina López permetrà eliminar un buit urbà en el Grau al mateix temps que es dota d’un nou espai públic de qualitat al Districte Marítim. Després del procés de participació pública Grau Xarxa Oberta en el qual la ciutadania va poder plasmar les seues preferències sobre usos i disseny d’aquesta futura zona verda, la Regidoria d’Urbanisme ha treballat en la redacció del projecte i a resoldre la complexa tramitació del PAI en el qual es troba integrada la plaça Josefina López després de la paralització de les obres d’urbanització per la crisi econòmica.

Amb l’objectiu d’accelerar l’execució d’aquest projecte emblemàtic per al Grau, Urbanisme ha assumit la gestió directa del programa d’actuació integrada de les denominades UE-15 i 81 UE-R. Ara s’obri un termini d’exposició pública del programa i del projecte d’urbanització i, en paral•lel, s’està treballant per a poder avançar la licitació de la plaça i que les obres comencen al més prompte possible.

Simó ha reivindicat “l’interès públic de dotar al Grau d’una zona verda on ara hi ha un solar i al costat d’un espai esportiu com la piscina Emilio Fabregat. Aquesta actuació suposarà, sens dubte, una millora d’aquest entorn urbà”. El pressupost inclou una partida de 450.000 euros per a aquesta nova zona verda de més de 4.000 m2 que inclourà àrees polifuncionals i s’obrirà un carrer paral·lel a la via per a donar solució a l’aparcament.

Castelló, 16 de juliol de 2018

Compartir