El dissabte es celebrará el Campionat d’Espanya de Trail amb el Mundical en el Penyagolosa

1548

La Diputació de Castelló ha acollit este matí la presentació del XIV Campionat d’Espanya de Carreres de Muntanya Trail-Running absolut, sub-20, màster i clubs absolut que se celebrarà dissabte que coincidix amb el Campionat del Món de Trail i la Penyagolosa Trails. Amb esta incorporació seran 100 atletes més els que enriquiran encara més l’important elenc d’esportistes de primer nivell mundial que recorreran l’entorn natural de Castelló i contribuiran a posicionar la província com el millor escenari esportiu.

En la presentació d’este matí, el diputat provincial Pablo Roig ha destacat precisament la “gran capacitat que tindrà este cap de setmana la província per a exportar la seua imatge com el millor escenari esportiu del món per al desenrotllament de carreres de muntanya. Gràcies a la important trajectòria de Penyagolosa Trails, amb 20 anys de MiM i 7 de CSP, els millors corredors del món disfrutaran de la nostra província i, amb ells, milers de persones que coneixeran el millor lloc del món per a practicar el seu esport”.

Junt amb Roig, el director general de la Federació Espanyola d’Atletisme, José Luis de Carlos hi ha assenyalat “la important col·laboració que ja hem dut a terme amb la Diputació de Castelló com a aliada fidel de l’esport en la província de Castelló. Eixa aliança i la important trajectòria de Penyagolosa Trails, junt amb les condicions naturals i climàtiques de Castelló fan preveure un gran cap de setmana esportiu”.

El director de Penyagolosa Trails, Tico Cervera, ha assegurat que “estem molt il·lusionats per la incorporació d’esta prova que, si bé és cert que suposa treball extra per a l’organització, engrandirà encara més este cap de setmana tan intens que tindrem. Teníem el recorregut, amb els últims 15 quilòmetres de la Penyagolosa Trails des de Vistabella, i teníem tot el que és necessari per a fer-ho possible, així que així será”.

Cal tindre en compte que, a falta de concloure el període d’inscripció demà, seran prop d’un centenar de corredors els que participen en esta cita nacional.

Un Campionat d’Espanya que incorpora dos carreres

El Campionat d’Espanya tindrà dos carreres, l’Absoluta i Màster de 15 quilòmetres amb eixida des de Vistabella a les 9:00 hores i arribada a Sant Joan de Penyagolosa. Una hora més tard serà l’eixida de la carrera de Dones i Sub-20, que tindrà una distància de 10 quilòmetres i també finalitzarà en el santuari. Estes carreres seran les primeres a arribar a meta i, tot seguit, els primers classificats de CSP, MiM i Campionat del Món aniran entrant en la meta i escrivint la història d’esta prova.

Fer del 2018 l’Any de l’Esport a Castelló

La Penyagolosa Trails serà clau en l’ambiciós projecte de la Diputació de Castelló, ‘Castellón Escenario Deportivo’ i la seua vocació de fer este 2018 l’any de l’esport en la província. I és que El Govern Provincial impulsarà enguany més de 300 competicions esportives de distints rangs i disciplines, en el seu objectiu últim de contribuir a continuar generant noves oportunitats econòmiques i de desenrvolupament en els municipis.

Fam Trip amb periodistes esportius

La Diputació i l’organització de la Penyagolosa Trails han dissenyat un complet viatge de familiarització o Fam Trip dirigit a periodistes internacionals i especialitzats en l’àmbit esportiu. L’objectiu és sumar la seua labor al gran altaveu prescriptor que serà el Campionat del Món de Trail per a la província com a seu d’esdeveniments esportius i com a destí d’entrenament durant tot l’any.

Compartir