El dispositiu de seguretat de Magdalena tindrà més de 4.500 serveis policials durant les festes

663

L’Ajuntament de Castelló ha acollit aquest matí una Junta Local de Seguretat extraordinària amb motiu de la celebració de les Festes de la Magdalena que han presidit el regidor de Seguretat Ciutadana, Omar Braina, i la subdelegada del Govern, Soledad Ten, a la qual han assistit comandaments del Cos Nacional de Policia, de la Guàrdia Civil, de la Policia Autonòmica, de la Policia Local, dels Bombers i de Protecció Civil.
En la junta, s’ha informat que les Festes de la Magdalena de Castelló comptaran amb un dispositiu especial amb més de mig miler d’efectius de Policia Local, Policia Nacional, Guàrdia Civil, Bombers, Agents de Mobilitat Urbana Sostenible i sanitaris que realitzaran més de 4.500 serveis durant els nou dies de festes.
El dispositiu es desenvoluparà del 23 al 31 de març per a garantir la convivència i mantindre l’ordre públic en el desenvolupament dels més de 250 actes oficials programats i l’objectiu és donar una resposta ràpida i eficaç davant qualsevol eventualitat davant la previsió de gran congregació de públic. “Per a això, hi haurà màxima coordinació i col·laboració amb la Policia Local de Castelló i la Policia Adscrita de la Generalitat”, ha assegurat el regidor de Seguretat Ciutadana, Omar Braina.
El dispositiu de seguretat de les festes de la Magdalena es coordinarà des del Centre Municipal de Seguretat i Emergències (CIMSE) seguint el Procediment Municipal enfront d’Emergències en les Festes de la Magdalena 2019 elaborat per Protecció Civil.
Els horaris i zones d’actuació seran les de major aglomeració de persones en determinats moments, i en uns altres, les que queden més desprotegides pel desplaçament dels ciutadans a altres zones de concentració massiva per a presenciar els espectacles, a fi de protegir els seus habitatges i propietats. L’objectiu del dispositiu policial és atendre amb la màxima rapidesa possible qualsevol demanda ciutadana relacionada amb la seguretat i la convivència ciutadana. A més, també se sumarà un dispositiu municipal sanitari per a atendre de manera immediata a la població que el requerisca. Amb l’objectiu de contribuir a la seguretat viària, també estan previstos controls d’alcoholèmia durant les festes.
Per últim, Braina ha volgut posar en valor la labor de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i ha agraït el seu treball, “ja que gràcies a ells la resta de la ciutadania podem gaudir de les festes amb tranquil·litat”.

Compartir