El disc Quattrocento guanya el Premi Internacional de Música Clàssica

1228
disc quattrocento early music morella musica classica

El disc Quattrocento de Capella de Ministers ha guanyat el Premi Internacional de Música Clàssica, considerats els Grammy de la música clàssica, en la categoria de Música Antiga. Aquest disc es va gravar, en part, durant el transcurs de l’Acadèmia i Festival Internacional de Música Antiga Early Music Morella, dirigit per Capella de Ministers, el qual es va celebrar al juliol del 2017.

Aquest treball va competir amb 15 nominats més, dels quals el jurat va escollir tres finalistes, els quals van ser, Quattrocento de Capella de Ministers, dirigida per Carles Magraner; Ramón Llull, A time of conquests, dialogue and disconsolation d’Hespèrion XXI i La Capella Reial de Catalunya i Vecchi: Rèquiem de Graindelavoix.

La regidora de Cultura, Rocío Querol, ha felicitat “a Capella de Ministers per aquest guardó tan important en un treball realitzat a la nostra ciutat”. Així, l’edil ha destacat la “qualitat que té l’Acadèmia i Festival Internaciónal de Música Antiga Early Music Morella que amb aquest premi es reconeix tot el treball que realitzen difonent i posant en valor la música antiga”.

Finalment, ha comentat que “és un plaer comptar amb Capella de Ministers en l’organització de l’Early Music Morella i tindre un curs i festival d’aquestes característiques tots els anys ací”.

Early Music Morella 2018
Una nova edició de l’Early Music Morella ja està en marxa. Aquest tindrà lloc des del 20 fins al 26 de juliol a Morella. Durant aquestos dies la ciutat se submergeix a l’edat mitjana amb concerts de música antiga en emplaçaments històrics com l’església, el convent de Sant Francesc o les Sales Gòtiques de l’ajuntament de Morella. Així, l’edició del 2018 té com a títol Arrels, amb la intenció de profunditzar en la música renaixentista característica d’aquest festival i acadèmia de música.

Així, la matrícula per a l’acadèmia de música de l’Early està oberta amb diferents opcions per a cursos i tallers. Així, hi ha tallers de música antiga i un curs de construcció d’instruments. D’altra banda, Arrels serà el concert inaugural d’aquesta edició i la Dansa de la Mort conclourà amb una setmana intensa de música renaixentista.

Finalment, enguany el festival comptarà amb la participació dels Gaiteros de Morella, Carles Magraner, Pino de Vittorio, la Academia de los Nocturnos & Ensemble La Danserye, així com Mara Aranda, Zohar Fresco, Jota Martínez, Abel García y Toni Aparisi entre altres músics i artistes.

Compartir