El Dia del Veí ofereixa a cinquanta veins i veïnes d’Almassora fer arribar les seves consultes a l’alcaldessa

1184

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha realitzat el balanç d’un any de consultes en el Dia del Veí. A una setmana de complir-se un any de la seua entrada en l’Alcaldia, Galí ha xifrat en 50 les sol·licituds d’entrevista registrades entre la ciutadania. Els problemes que més es repeteixen entre la ciutadania són habitatge, ocupació i deutes amb l’Administració.

Segons ha indicat l’alcaldessa, “encara són moltes les persones que vénen a l’Ajuntament a la recerca d’un habitatge digne, un problema que ens preocupa perquè no tenim les competències en aquest àrea ni comptem amb parc públic per a atendre les seues peticions”. A més d’aquesta sol·licitud, moltes de les consultes ateses cada dimarts estan relacionades amb el pagament de deutes amb l’Administració, “la majoria procedents de veïns que volen posar-se al dia en els comptes però necessiten mecanismes per a aconseguir-ho”.

Relacionat amb aquest tema, segons Galí, l’ocupació és una de les preocupacions que més es repeteixen entre els usuaris del Dia del Veí, “si bé he percebut un descens de les consultes relacionades amb aquest tema en els últims mesos, sens dubte la millor notícia perquè evidencia la recuperació econòmica”. No en va, la localitat es manté des de l’any passat per sota dels 2.000 aturats, una xifra que no aconseguia des d’abans de la crisi econòmica.

Problemes de convivència ciutadana o propostes de millora de l’accessibilitat en l’entorn urbà i l’estació de tren són unes altres de les peticions que la ciutadania ha comunicat a l’alcaldessa en aquest primer any de Dia del Veí. “Algunes d’elles, com per exemple les relacionades amb serveis públics o manteniment, les trasllade al departament corresponent per a la seua esmena o, en el cas de les demandes d’ocupació, informe al sol·licitant de les ofertes municipals i li derive al Servef”, indica.

Cal recordar que Galí va traslladar als matins dels dimarts aquest instrument de participació ciutadana per a facilitar la sol·licitud de cita prèvia, sobretot entre els qui aprofiten aquest matí per a fer les seues compres en el mercat ambulant. En aquests moments, les cites es concedeixen de setmana en setmana, prèvia reserva d’espai amb les dades personals del demandant i el tema de consulta.

Compartir