El dia de l’Orgull LGTB+ València il·luminarà varies façanes com a suport a les reivindicacions

1420

L’Ajuntament ha organitzat diferents accions per reivindicar la llibertat de qualsevol persona per a viure la seua pròpia orientació sexual o identitat de gènere. D’esta manera, s’ha afegit i ha col·laborat amb la commemoració del Dia Internacional de l’Orgull LGTB+ que se celebra el pròxim divendres 28 de juny. Amb motiu d’esta data, que es visibilitzarà amb la il•luminació de la façana de la casa consistorial i la Porta del Mar, es desenvoluparan altres activitats inclusives com una visita guiada al Museu Faller, organitzada amb «una mirada a les falles des de l’orgull». Tal i com ha dit l’alcalde, “València és una ciutat oberta, que demostra orgullosa com l’amor ha de prevaldre per damunt de qualsevol prejudici, i que impulsa la diversitat LGTB+ com una mostra més de riquesa de la nostra societat”.

La façana de l’Ajuntament s’il·luminarà divendres 28 i també lluirà amb els colors de l’arc de Sant Martí durant la nit de dissabte 29. Així mateix, a la balconada penjarà des del divendres una pancarta amb el lema de la campanya que enguany vol celebrar i reivindicar l’Orgull LGTB+ i per això rememora les primeres estrofes del pasdoble València «València és la terra de les flors, de la llum i del color» (amb una referència explícita als colors de l’Arc de Sant Martí). Durant els mateixos dies als balcons laterals de la casa consistorial també s’hissaran dues banderoles amb els colors de l’Orgull LGTB+. Uns colors amb què també s’han repintat els 13 bancs de la plaça de l’Ajuntament i els dels pobles de la ciutat.

A estos gestos amb què, tal com ha recordat l’alcalde de València, Joan Ribó, «volem contribuir a superar discriminacions i estereotips, implicant la ciutat en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones», cal afegir altres iniciatives com la que, des de dilluns passat, 24 de juny, han dut a terme les Biblioteques Municipals, que han senyalitzat amb la bandera de l’arc de Sant Martí pel·lícules i llibres per a tots els públics que visibilitzen i parlen del col·lectiu LGTB+. Estos recursos culturals, que segons la Llei 23/2018, de 29 de novembre, de la Generalitat d’Igualtat de les persones LGTB+, formen part dels fons bibliogràfic i filmogràfic específic en matèria de diversitat sexual, familiar, de gènere i desenvolupament sexual de les Biblioteques Públiques, estaran destacats a l’abast de qualsevol persona fins divendres 5 de juliol.

D’altra banda, als Centres Municipals de Joventut demà, dijous 27, se celebrara una taula monogràfica, una sessió de cinefòrum, i tallers d’elaboració de pancartes per lluir a la Manifestació de l’Orgull LGTB+ 2019. Mentre que el Museu Faller, el divendres 28, serà l’escenari d’una visita guiada que ha sigut organitzada com «una mirada a les falles des de l’orgull».

En general, segons ha explicat l’alcalde, amb totes estes accions «l’Ajuntament vol visibilitzar i impulsar accions inclusives, implicar la ciutat en la defensa dels drets i llibertats de totes les persones, i que València siga una ciutat orgullosa de l’Orgull».

Amb este objectiu, també circularà per la ciutat un autobús de la línia 73 serigrafiat amb la campanya impulsada per l’Ajuntament «per defensar la diversitat i a la reivindicació de totes les maneres de ser i estimar», ha afegit Joan Ribó.

La programació general d’esta campanya, que es pot consultar en la web www.valenciaorgullosa.com, inclou altres actes fins al diumenge 30, tot i que la manifestació principal serà la desfilada de l’Orgull LGTB+ 2019 que eixirà de la Porta de la Mar fins a la plaça de l’Ajuntament a les 19.00 hores de dissabte 29, així com la posterior festa a l’esmentada plaça.

Compartir