El dia 19 s’inaugura el V Congrés de Seguretat Viaria i Discapacitat de València

799

L’alcalde de València, Joan Ribó, inaugurarà el pròxim dia 19 el Vé Congrés de Seguretat Viària i Discapacitat que se celebrarà a la nostra ciutat amb el lema «Cap a una mobilitat segura». El regidor de Mobilitat Sostenible, Giuseppe Grezzi, que intervindrà en la primera de les sessions per a parlar de «La mobilitat des del punt de vista de la gestió local», ha presentat este matí el congrés als mitjans de comunicació junt a representants de ASPAYM i del Ministeri de Sanitat.

«En estos quatre anys des de l’Ajuntament de València hem treballat molt i molt intensament en qüestions relacionades amb la seguretat viària com l’accessibilitat en les parades de l’EMT. Hem pres moltes mesures i hem estat recuperant gradualment espai públic de qualitat, però nosaltres considerem que estem al principi i queda molt a fer», ha dit el regidor de Mobilitat Sostenible en esta presentació en la qual ha estat acompanyat per María Jesús Navarro, de l’Associació Nacional de Persones amb Lesió Medul·lar i altres discapacitats, ASPAYM; Elena Jariod, en representació del Ministeri de Sanitat, i Francisco Florentino, d’ASPAYM Comunitat Valenciana.

«Iniciatives com este congrés són molt importants perquè ens donen la possibilitat d’escoltar directament als qui viuen la ciutat i moltes vegades la patixen a causa de les seues circumstàncies. És una ocasió important per a confrontar amb altres realitats i escoltar als experts, per a aprendre i poder treballar braç a braç, que és el que hem estat fent estos quatre anys i continuarem fent», ha apuntat Grezzi. El regidor ha reiterat l’objectiu de fer de València una ciutat «Accidents zero».

El responsable de l’Àrea de Mobilitat Sostenible ha agraït l’elecció de València per a celebrar este fòrum. «És un honor que ens hagen triat i ens hagen permès col·laborar, perquè volem que este tipus d’iniciatives tinguen la major repercussió. Des del Govern del Rialto pensem que els temes de discapacitat, d’accessibilitat, de seguretat viària… són capitals en la nostra societat i ho són per a la ciutat de València».

María Jesús Navarro, de ASPAYM, ha agraït esta col·laboració municipal i d’altres institucions valencianes i patrocinadors, mentre Elena Jariod, en representació del Ministeri de Sanitat, ha reiterat la necessitat de defensar els drets de les persones amb algun tipus de discapacitat i ha ressaltat que el congrés serà punt de trobada entre cossos de bombers i policials, administracions, companyies d’assegurances i altres agents implicats en la seguretat viària. Finalment, Francisco Florentino ha desglossat els objectius del congrés en aspectes com la innovació tecnològica, conscienciació ciutadana, disseny urbà o formació. «La seguretat ciutadana hauria de ser una assignatura obligatòria en els col·legis».

Compartir